>

Sidor

maanantai 8. huhtikuuta 2013

Kaappien tyhjennys- ohratto


Nälkä olis, vaan mitäpä ruuaksi? Halusin päästä kätevästi eroon eilisestä kanakastikkeesta ja vajaasta pekonipaketista. Hmm, mitäpä näistä nyt sitten... ohrattoa! Kun en itse ole mikään älytön riisin ystävä, niin risotto ei tullut kyseeseen, vaikka saman ruuan voi varmasti tehdä myös riisistä. :)
Ihankuin kana ja pekoni ei olisi riittäny, heitin vielä sekaan jauhelihaa paketillisen - tykkääpähän miekkonenkin. :----D
Periaatteessahan tähän kävisi mitkä "täytteet" tahansa, mutta näilläpä valmistin oman versioni:


Ohratto:

(Tällä satsilla ruokkii n. 4 - 6 nälkäistä)

- 4 siivua pekonia
- n. 100g kanasuikaleita 
(Voit myös käyttää hyvin kokonaisen paketin, jos jätät esimerkiksi jauhelihan kokonaan pois. Itse tässä käytin eilisen kanakastikkeen tähteet.)
- 300g jauhelihaa
- pieni rasia kirsikkatomaatteja
- puolikas keskikokoinen paprika
- puolikas sipuli
- 2 porkkanaa
- 1 kasvisliemikuutio
- 2½ dl ohrahelmiä (esim. Torino)
- 7dl vettä
(- 1 valkosipulin kynsi)
- 1 tl suolaa, pippuria, currya ja paprikajauhetta 
(siis jokaista 1tl :---D)
(- tilkka ruokakermaa)



- Laita syvä paistinpannu, tai kattila liedelle lämpiämään. 
(Kaikki ainekset tulevat samaan astiaan, joten tilaa tulee olla mukavasti. 3 litran kattila riittänee.)
- Jos kanasuikaleita ei ole tätä ennen paistettu, paista ne nyt. Kanojen ollessa kypsiä, kaada ne lautaselle, niin voit lisätä nyt jauhelihan ja pilkotun sipulin paistumaan. 
(Lisää myös hienonnettu valkosipuli, mutta varo kärventämästä sitä!)
- Jauhelihan paistuttua, lisää kanat takaisin kattilaan ja pilko sekaan pekoni. Mausta ja anna kypsyä hetki, kunnet pekonit ovat myös kypsiä.
- Pilko porkkana pieniksi kuutioiksi, puolita kirsikkatomaatit ja leikkaa paprika paloiksi. -> Sekaan vaan.
- Mittaa ohrahelmet kattilaan ja sekoita.
- Lisää vesi ja liemikuutio, sekoita ja laita kansi päälle.
- Anna muhia noin 15 minuuttia välillä sekoitellen, tai niin kauan kunnes neste on lähes kokonaan hävinnyt.
- Lurauta sekaan tilkka kermaa tarvittaessa ja tarkista maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti