>

Sidor

tiistai 12. maaliskuuta 2013

Kermainen kanakeitto


Tästä on tullut ehdottomasti mun lemppariruoka (pitkän kehittelyn jälkeen), jos on hieman nuhanpoikasta tai kurkun käheyttä ilmassa!
Ainakin itselle tästä keitosta tulee parempi mieli. :-----)
 Kantsii kokeilla!

Kanakeittoa keittelemään:

- 1-1,5 litraa vettä
- n. 400g broilerisuikaleita (madinadilla tai ilman)
- keskikokoinen kesäkurpitsa
- punainen paprika
- sipuli (punasipuli käy ainakin tosi hyvin)
- purkki makeaa maissia
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 rkl currya
- 1 rkl jauhettua paprikaa
- 1 tl mustapippuria
- suolaa maun mukaan
- 2-4 dl ruokakermaa
- 1 rkl hunajaa
- ½ tl inkivääriä (tuorekin käy, mutta tässä käytin jauhetta)
(- pilkkottua chiliä ja muutama valkosipulinkynsi)



-Laita vesi kiehumaan kattilaan ja lisää liemikuutio.
-Pilko kesäkurpitsa ja kippaa pannulle paistumaan. Lurata sekaan hieman öljyä, curry, paprikajauhe ja pippuri. Paista hetki.
-Kaada kesäkurpitsat kiehuvaan veteen.
-Pilko sipuli ja paprika ja lisää pannulle -> paista hetki ja sujauta kattilaan.
(Jos käytät chiliä ja valkosipulia, ne voi myös käyttää tässä vaiheessa pannulla.)
-Paista broilerisuikaleet. Lisää suikaleiden päälle hunaja ja inkivääri -> sekoita ja paista vielä hetki.
Kippaa kattilaan uiskentelemaan.
-Lisää maissi, kerma ja tarvittaessa suola kattilaan. Anna kiehua 5-10 minuuttia.

Syömäääääään!

2 kommenttia:

  1. Tää keitto! NAM! Tein eilen (ilman inkivääriä tosin, ku me ei digata) ja ONNEKS sitä jäi ja saan vielä tänäänkin syödä! <3 Kiitos sulle tästi helposta reseptistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikkamoi! Tämä on kyllä ihan minun lempparikeitto, vaikka vanha resepti onkin. Monesti käy niin, ettei jää mitään seuraavalle päivälle. :D Ihanaa, että tykkäsit! <3

      Poista