>

Sidor

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Pekonipitsaa pehmoisella pohjalla


Voisimpa vaikka väittää, että tällä lähtee nälkä...ja saattaapa vaikka auttaa rapulapeikon hullutuksiinkin näin sunnuntaisin. :----D Joka tapauksessa tarjoilen teille nyt omasta mielestäni parhaimman pitsapohjan tekemiseen tarvittavat tärpit ja ainekset!

Pitsapohja:

(Tätä taikinaa ei ole pakko kohottaa ollenkaan!)

- 1,5 dl vettä
- 1 dl hiilihapotettua kivennäisvettä 
(jos haluat, voit myös käyttää pelkästään tavallista vettä, lurauta silloin kulhoon 2,5dl vettä hanasta.)
- 1 pussi kuivahiivaa tai 25g tuorehiivaa
- 1 tl suolaa
- pieni ripsaus sokeria
- ½ tl pippuria
- 1 tl pitsamaustetta tai oreganoa
- 0,5 dl öljyä
- 4-6 dl vehnäjauhoja
- 1 dl ruisjauhoja

- Lurauta kulhoon 1,5dl lämmintä vettä hanasta. (Ei liian kuumaa, ettei hiiva kuole.) 
Lisää kivennäisvesi ja varmista että nesteet ovat sopivan lämpöisiä.
- Lisää veteen hiiva, puolet jauhoista, mausteet ja öljy. Sekoita hyvin.
- Lisää loput jauhot ja sekoittele.
(Jos aijot kohottaa taikinaa, tässä kohtaa heitä taikinakulhon päälle liina ja anna turvota kaksinkertaiseksi.)
- Jauhota kevyesti pellille aseteltu leivinpaperi ja kippaa taikina siihen. 
-> taputtele taikina sen kokoiseksi ja muotoiseksi, kun haluat.
(Jos haluat vielä kohottaa, niin peitä pelti liinalla noin puoleksi tunniksi.)
- Sitten lisäilläänkin jo kastike!


Tomaattikastike:

(Sekoita nämä aineet vaikka kahvikupissa, sen pitäisi riittää koko pitsapohjan kastikkeelle hyvin.)

- ½ dl ketsuppia
- ½ dl tomaattipyrettä
- ripaus sokeria 
- 1 tl pitsamaustetta
- ½ tl pippuria
- luraus vettä tai öljyä. -> tarkoitus hieman notkistaa kastiketta.


-Tähän ei ole muuta neuvoa, kun kippaa ainekset kahvikuppiin ja sekoita vaikkapa lusikalla sekaisin. -> Lätki pitsapohjan päälle.


Täytteet:


Täytteet voit tottakai valita aivan oman mielesi mukaan, mutta näillä aineksilla syntyi tämä pitsa:

- 150g jauhelihaa 
(hamppareissa käytettyä nautaa jäi yli, joten kippasin ne tähän pitsaan.)
- Puolikas oranssi paprika
- mozzarellaa
- Puoli pakettia pekonia saksittuna
- Puolikas punasipuli
- Vajaa puoli pussia kinkkusuikaleita (n. 100 grammaa)
- Juustoraastetta

- Levitä juustoraastetta ohuelti tomaattikastikkeen päälle, jotta uunissa täytteet tarttuvat siihen.
-Ruskista jauheliha pannulla ja mausta mielesi mukaan -> lisää pitsaan.
-Ripsuttele kinkkusuikut jauhelihan päälle.
-Saksi pekonit paketista seuraavaksi pitsaan -> erottele palaset käsin.
- Pilko paprika ja leikkaa sipulista renkaita pitsan päälle.
-Revi mozzarellasta palasia ja lisää lopuksi juustoraastetta sen verran, kun sielu sietää. :---)


Paistellaan 225 -asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, riippuen uunista ja täytteiden määrästä.

Kerrohan, jos kokeilit ja mitä tykkäsit?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti