>

Sidor

lauantai 11. joulukuuta 2021

Pätkiskakku (Gluteeniton)

 


Erilaiset kahvikakut ovat hieman salaa ujuttautuneet suosikkileipomusteni joukoon. Varsinkin näin joulun alla ne maistuvat erityisen hyviltä glögin seurana viltin mutkassa pötkötellen.
Tykkään myös kokeilla uudenlaisia makuyhdistelimiä kakuissa, kuten kirsikka-valkosuklaa tai vääntää joulukarkkeja kakun muotoon: Dacapo-kakku.
Tätä Pätkiskakkua olen tehnyt jo monia vuosia, mutta jostain syystä sen reseptiä en ole tänne blogiin asti saanut kirjoitettua. Useiden kehujen jälkeen - tässä se nyt vihdoin on.

*Huomaathan, että Pätkis bites-pussi on "Saattaa sisältää gluteenia"-tuote*


Pätkiskakku (Gluteeniton):



- 4 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (minulla Sunnuntai)
- 3 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 4 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 150 g voita
- 2 dl maustamatonta kreikkalaista jugurttia
- 1 pussi Pätkis Mini Biteseja (140g)
- 80g tummaa suklaata, mintunmakuista
- 3 munaa (M-koko)

+gluteenittomia korppujauhoja ja vuokaspayta


-Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
-Sulata voi pienessä kattilassa ja sekoita joukkoon Pätkis bitesit sekä paloiteltu tumma suklaa.
-Vatkaa rasvan sekaan jugurtti ja munat.
-Sekoita joukkoon kuivat aineet.
-Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan
-Paista 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 45 min.
-Kakku on kypsä, kun se irtoaa hieman vuuan reunoilta.
- Anna kakun jäähtyä vuuassa noin 10 minuuttia ja kumoa se sitten esimerkiksi ritilän päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti