>

Sidor

keskiviikko 23. joulukuuta 2020

Pipari-Brookiet (Gluteeniton)



Jos jollekin "brookie" ei ole sanana tuttu, niin se tarkoittaa ihanaa brownien ja cookien liittoa.
Tässä gluteenittomassa brookiessa yhdistyy suklainen ja tahmea brownie, sekä jouluinen piparitaikina.
Tuhtia ja makeaa mutta todella hyvää!
Maistuu muuten mainiosti myös pikaisesti lämmitettynä jäätelön kanssa.


Pipari-Brookiet (Gluteeniton):

n. 12 palaa



Brownie:

- 150g voita
- 100g tummaa suklaata
- 1,5 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- ripaus suolaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
- ½ dl gluteenittomia kaurajauhoja


Pipari:

- 125g pehmeää voita
- ½ dl sokeria
- ½ dl fariinisokeria
- 1 kananmuna
- 1 tl vaniljasokeria
- 1/4 dl siirappia
- 1 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- ½ tl pomeranssia
- 1/4 tl neilikkaa
-1/3 tl inkivääriä
- 1 tl leivinjauhetta
- 3,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta


- Vuoraa noin 20 x 30 cm vuoka leivinpaperilla.
- Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi.
- Aloita brownietaikinan valmistaminen sulattamalla voi ja pilkottu tumma suklaa mikrossa.
- Sekoita välillä kuumennuksen aikana.
- Mittaa kulhoon brownietaikinan kuivat aineet.
- Sekoita kuiviin aineisiin voi-suklaaseos ja kananmuna.
- Kaada taikina vuokaan ja paista noin 10 minuuttia.
- Valmista sillä välin piparitaikina.
- Vatkaa pehmeä voi sekä sokerit kuohkeaksi.
- Lisää kananmuna.
- Sekoita joukkoon mausteet, siirappi ja jauhot+leivinjauhe.
- Kun browniepohja on paistunut kymmenen minuuttia, nostele piparitaikina vuokaan.
- Voit hieman marmoroida ja sekoittaa taikinoita keskenään, kun brownie on vielä löysää.
- Paista brookieta vielä 15-20 minuuttia, riippuen siitä kuinka tahmeasta lopputuloksesta tykkäät.
- Anna brookien jäähtyä ja siirrä se jääkaappiin jähmettymään.
- Leikkaa brookiet paloiksi.




1 kommentti: