>

Sidor

sunnuntai 20. joulukuuta 2020

Pihvit Porkkanalaatikosta (Gluteeniton)

 


Kaikenlaiset laatikot, niin perinteiset kuin modernitkin, ovat ainakin meidän joulupöytämme vakiokalustoa. Melko harvoin pääsee niin käymään, että laatikoita jäisi yli, sillä niistä niin tykkäämme, mutta jos näin kuitenkin kävisi tämä ohje pelastaisi tilanteen.
Tekemällä laatikon jämistä pihvejä saat uutta tvistiä ruokaan, joka ei sellaisenaan välttämättä enää maistu kaiken jouluruokamässäilyn jälkeen.


Pihvit Porkkanalaatikosta:


- n.400g porkkanalaatikkoa (gluteeniton)
- n.100g fetaa
- 1 tl kuivattua rakuunaa
- 1 tl kuivattua ruohosipulia
- 2 kananmunaa
- 1-1,5 dl gluteenittomia korppujauhoja
- ripaus valkopippuria
(- ripaus suolaa)


- Sekoita kulhossa keskenään porkkanalaatikko, murusteltu feta ja mausteet.
- Maista massaa ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
- Lisää joukkoon kananmunat ja korppujauhot.
- Laita taikinaan sen verran korppujauhoja, että saat aikaiseksi muotoiltavan massan.
- Muotoile massasta pihvejä ja paista ne molemmin puolin pannulla joko voissa tai öljyssä.
- Pihvit ovat valmiita, kun molemmilla paistopuolilla on hieman väriä.
- Tarjoa esimerkiksi kermaviilikastikkeen ja perunamuusin kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti