>

Sidor

lauantai 5. joulukuuta 2020

Gluteenittomat Lusikkaleivät

 


Lusikkaleivät ovat perinteinen herkku kahvipöydissä ympäri vuoden ja yleensä ne sisältävät joko mansikka- tai vadelmamarmeladia. Kuitenkin näin joulun aikaan minusta lusikkaleipien väliin sopii esimerkiksi luumu- tai omena-kanelimarmeladi.
Nämä gluteenittomat lusikkaleivät ovat ihanan mureita, herkullisia ja sopivan makeita. Tällä ohjeella saat, lusikkasi koosta riippuen, noin 45 lusikkaleipää.


Gluteenittomat Lusikkaleivät:


- 200g voita
- 1,5 dl sokeria
- 3 tl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
- 1,5-2 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 5dl mantelijauhoja
- 1tl leivinjauhetta


+ haluamaasi marmeladia (minulla tässä omena-kaneli)
+ Siro-sokeria


- Sulata voi kattilassa ja anna sen kiehua noin kymmenisen minuuttia, kunnes sen väri muuttuu hieman rusehtavaksi ja tuoksu pähkinäiseksi.
- Kaada voi kattilasta kulhoon ja sekoita joukkoon sokerit sekä ripaus suolaa.
- Anna seoksen jäähtyä kunnolla.
- Sekoita toisessa kulhossa keskenään leivinjauhe, mantelijauhot ja jauhoseos.
- Lisää jauhot voiseokseen.
- Jos tuntuu, että taikinaa on hankala käsitellä, voit lisätä hieman gluteenitonta jauhoseosta.
- Painele taikinaa lusikkaan (teelusikka on sopiva koko pikkuleivälle) ja siirrä muotoiltu pikkuleipä leivinpaperoidulle pellille.
- Jatka samoin, kunnes taikina loppuu.
- Paista lusikkaleipiä 175-asteisessa uunissa noin 10 minuttia.
( Huom! Voit tehdä ensimmäisen muotoillun pikkuleivän kohdalla testipaiston, jotta näet kuinka taikina käyttäytyy paiston aikana, jos pikkuleipä leviää voit lisätä taikinaan hieman jauhoseosta.)
- Anna lusikkaleipien hieman jäähtyä ennen täyttöä.
- Täytä puolet pikkuleivistä marmeladilla ja aseta loput päälle kansiksi.
- Pyöräytä lusikkaleivät sokerissa ja aseta tarjolle.
- Lusikkaleipiä voi myös pakastaa sekä "kuorina", että täytettyinä.




1 kommentti: