>

Sidor

torstai 26. marraskuuta 2020

Kirsikka-Valkosuklaakakku (Gluteeniton)

 


Olen leiponut jo kaikenlaista pakkaseen joulua varten, muun muassa erilaisia gluteenittomia kahvikakkuja...tai kuivakakkuja, kuten jotkut tykkäävät näitä kutsua, on tullut kokeiltua. Tästä kakusta tuli ihanan pehmeä, sopivan makea ja ehkä siitä syystä tätä säästyi pakkaseen vain pieni palanen.
Kokeilkaa, olisiko tästä teidänkin joulupöytään tarjottavaksi.



Kirsikka-Valkosuklaakakku (Gluteeniton):


- 4 kananmunaa
- 4 dl sokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl kanelia
- 2 rkl vaniljasokeria
- 2 dl voisulaa
- 5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (kuten Sunnuntai tai Semper)
- 2 tl leivinjauhetta
- n. 80g valkosuklaata rouhittuna
- 80-100g kandeerattuja kirsikoita

+ voita tai spraytä vuuan voiteluun
(+ gluteenittomia korppujauhoja)


- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Rouhi kirsikat ja valkosuklaa, lisää niiden joukkoon noin 0,5dl jauhoseosta.
- Sekoita keskenään jauhot, kardemumma, kaneli vaniljasokeri ja leivinjauhe.
- Lisää muna-sokerivaahtoon kuohukerma, voisula ja 4,5dl jauhoseosta.
- Sekoita lopuksi joukkoon jauhotetut kirsikat ja valkosuklaa.
- Kaada taikina spraylla tai voilla voideltuun (+korppujauhotettuun) vajaan kahden litran vuokaan.
- Paista kakkua 200-asteisessa uunissa noin tunnin verran.
- Tarkkaile kakkua paiston aikana, jos pinta alkaa tummua liikaa, peitä kakku esimerkiksi foliolla.
- Kakku on valmis, kun tikulla kokeilemalla siihen ei jää taikinaa ja kakku irtoaa hieman vuuan reunoista.
- Anna kakun jäähtyä hetki vuuassa ja kumoa se sitten leivinpaperin päälle.
- Koristele kokonaan jäähtynyt kakku esimerkiksi valkosuklaalla ja kandeeratuilla kirsikoilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti