>

Sidor

sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Kesäkurpitsa-Palsternakkakeitto




Sosekeitot - niitä voisin syödä joka päivä.
Niitten makua voi helposti muuttaa...ihan vaikkapa mielialan mukaan.
Tässä tällä kertaa vihreää sosekeittoa, olkaapa hyvät.



Kesäkurpitsa-Palsternakkakeitto:


(- ½ sipuli)
- 1 iso kesäkurpitsa
- n. 300 g palsternakkaa
- tilkka öljyä
- 1 dl kermaa
- 200g ruohosipulituorejuustoa
- persiljaa ja muita yrttejä maun mukaan
- suolaa ja valkopippuria
- hieman hunajaa
- n. 5 dl vettä



- Kuullota pilkottuja sekä kuorittuja ja paloiteltuja palsternakkoja (sekä sipulikuutioita) öljytilkassa noin 10 minuuttia.
- Lisää vesi ja keitä kesäkurpitsat ja palsternakka kypsiksi.
- Jos arvelet, että keitosta tulee tällä vesimäärällä liian vetistä, kaada siitä osa pois.
- Sekoita joukkoon tuorejuusto, kerma, yrtit, hunaja ja mausteet.
- Surauta sileäksi sauvasekoittimella.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.




1 kommentti:

  1. Satuin ihan vahingossa tänne sun blogiin, päätin heti että jään ,liityn lukijaksikin. Minä ja mieheni rakastamme sosekeittoja, mutta aina tulee tehtyä niitä samoja, nyt sain ainakin yhden uuden ohjeen.
    Tuleppas käymään myös aurinkokujalla. Minä postailen talvisin sisustuksesta ja kesäisin puutarhanhoidosta ja aina sen mukaan mitä elämä tuo eteen, niistäkin aiheista.
    Rauhallista pääsiäisviikkoa sinulle.

    VastaaPoista