>

Sidor

sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Laskiaispitko


Tänään onkin vuorossa resepti niin sanotusti vieraasta keittiöstä. Tämä vieraileva daami halusi kehitellä teille helpon ja maistuvan ohjeen laskiaisen rientoihin.
Otappa ohjat, Sini!

(Kuvat + resepti Sini Lohilahti)



Heipat!


Sain kunnian vierailla tässä ihanan värikkäässä ja maistuvassa blogissa.
Mietin aikani että mitäs mä teille kerron ja näytän kunnes päähän välähti idea pitkosta josta tein laskiaiseen sopivan.

Sitä ennen voisin vähän esitellä itseäni, että kukas ihme blogiin kirjoittelee tällä kertaa.
Elikkäs, mä olen vähän päälle 3-kymppinen, kahden pienen lapsen äiti. Rakastan leipomista ja sisustamista ylikaiken.
Asustellaan vanhassa 30-luvun hirsitalossa kissan kera. Vuosi sitten iso haave kävi todeksi kun myyntiin tuli tämä ihana talo ja tämä oli kuin tarkoitettu meille.
Viime vuonna aloitin myös opiskelut, eli opiskelen leipuri-kondiittoriksi.
Minut löydät myös Instagrammista nimellä __sinilohi__
(Nimeä klikkaamalla pääset kurkkimaan kuviani)
Ja nyt sen pitkon vuoro. 




Laskiaispitko:




Pitkoa varten tein normaalin pullataikinan, tästä määrästä tulee 2-3 kpl pitkoja :

-5dl vettä
-50g hiivaa
-2dl sokeria
-1tl suolaa
-1rkl kardemummaa
-1 kananmuna
-n. 13dl vehnäjauhoja
-150g voita


Päälle:

-voiteluun kananmuna + tilkka vettä
- raesokeria


Lisäksi:

-hilloa
-kermavaahtoa


- Valmista pullataikina sekoittamalla taikinan ainekset keskenään.
- Anna taikinan levätä noin kymmenisen minuuttia.
- Vaivaa taikinaa noin 8 minuuttia.
- Jaa taikina (viiteen) osaan/ per pitko ja muotoile pitkiksi soiroiksi.
- Nyt letitin siis pitkon viidellä, täältä löydät ohjeen viidellä letittämiseen.
- Anna pitkojen kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia.
- Voitele pitkot munaseoksella ja ripota päälle raesokeria.
- Paista pitkoja 175-200 -asteisessa uunissa, n. 20-30min hieman uunista ja pitkojen koosta riippuen.
- Kun pitkot ovat jäähtyneet, leikkaa kansi pois, laita keskelle hilloa ja pursota reunalle kermavaahtoa.


Nyt syömään nuotiolla paistettua makkaraa ja jälkkäriksi tätä tuoretta pullaa!

     
Terkuin Sini



2 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista