>

Sidor

lauantai 15. syyskuuta 2018

Mokkapala-Juustokakku (Gluteeniton)



Tänään juhlistetaan miehentekeleen synttäreitä hieman myöhässä, ja omiani hieman etukäteen.
Tarjottavia on hieman laidasta laitaan, mutta tähän päivään leivoin tällaisen mokkapaloista inspiraation saaneen kakun.
Juustokakku, jossa maistuu kahvi ja päällys mukailee jokseenkin mokkapalojen makeaa ja tahmaista kuorrutetta. Kakku on tehty 28-senttiseen vuokaan, mutta jos teet kakun 25-senttiseen vuokaan, käytä apunasi esimerkiksi reunakalvoa.


Mokkapala-Juustokakku (Gluteeniton):


Pohja:

- 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 2 dl sokeria
- 1 dl tummaa kaakaojauhetta
- 1 tl soodaa
- ½ tl suolaa
- 1 dl mantelimaitoa (myös tavallinen maito käy hyvin)
- ½ dl öljyä
- 1 kananmuna
- 1 dl vahvaa kahvia
- 1 tl vaniljajauhetta


Massa:

- 600g maustamatonta tuorejuustoa
- 3 purkkia Flora Vispiä
- 2,5 dl vahvaa kahvia
- 2 dl sokeria
- 4-5 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 3 tl vaniljasokeria
- 10 liivatelehteä


Päälle:

- 2 dl kuohukermaa
- 150g tummaa suklaata
- nonparelleja ja strösseleitä
- 150g Candy meltsejä + liraus vettä



- Vuoraa kakkuvuuan pohja leivinpaperilla.
- Lämmitä uuni 175-asteiseksi.
- Sekoita jauhot, sokeri, kaakao, sooda, vaniljajauhe ja suola kulhossa.
- Lisää maito, öljy, kananmunat kuiviin aineisiin.
- Kääntele joukkoon kahvi.
- Sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina kakkuvuokaan.
- Paista pohjaa noin 25-30 minuuttia.
- Kokeile tikulla kypsyys.
- Nosta kakku jäähtymään ja valmista sillä aikaa täytemassa.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää kermaan sokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri.
- Sekoita joukkoon tuorejuusto.
- Keitä kahvi, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita lehdet kahvin joukkoon.
- Valuta liivateseos massan joukkoon ohuena nauhana kokoajan sekoittaen.
- Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle vuokaan.
- Nosta kakku kylmään jähmettymään ainakin kuudeksi tunniksi, mielellään jopa yön yli.
- Kuumenna pursotettavaa ganachea varten 2 dl kuohukermaa mikrossa.
- Paloittele kuuman kerman joukkoon 150g suklaata ja sekoita, kunnes seos on tasaista.
- Nosta seos jäähtymään kakun kanssa kylmään yön yli.
- Kun kakku on jähmettynyt, sulata Candy meltsejä mikrossa.
- Lisää niihin pieni liraus vettä, jotta saat aikaan valuvan massan.
- Anna Candy melts-seoksen jäähtyä hetki.
- Valuta sitten seosta kakun reunoilta alas ja levitä viimeiseksi massaa kakun keskelle.
- Ripottele päälle nonparelleja.
- Nosta kakku kylmään siksi aikaa, kun vatkaat ganachen valmiiksi.
- Vatkaa kylmä kerma-suklaaseos kuohkeaksi vaahdoksi.
- Laita vaahto pussiin ja pursota haluamaasi malliin kakun päälle.
- Valmista tuli!


2 kommenttia: