>

Sidor

keskiviikko 19. syyskuuta 2018

Makkara-Halloumivuoka



Arkeen voi tuoda mukavasti väriä vaikkapa ruuan muodossa.
Perinteinen uunimakkara taipuu kivasti myös vähän erilaiseksi arkiruuaksi. Säästyt myös turhalta tiskiltä, sillä kaikki kypsyy samassa vuuassa kätevästi.


Makkara-Halloumivuoka:


- 2 pätkää lenkkiä
- 1 paketti halloumia
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 1 punainen paprika
- ½ rasiaa kirsikkatomaatteja
- 2-3 porkkanaa
- n. 10 perunaa
- luraus oliiviöljyä
- suolaa & pippuria maun mukaan
- 1 rkl basilikaa



- Pese ja pilko (halutessasi myös kuori) perunat ja porkkanat uunivuokaan.
- Mausta ne suolalla, basilikalla ja pippurilla sekä valuta päälle hieman öljyä.
- Paista näitä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Valmistele sillä aikaa muut vuuan osaset.
- Pese ja pilko myös tomaatit, paprika sekä kesäkurpitsa.
- Poista lenkistä kuoret ja tee makkaroihin viillot.
- Tee halloumista sopivankokoisia paloja ja työnnä ne makkaroiden viiltojen sisuksiin.
- Kun perunat ja porkkanat ovat paistuneet sen 20 minuuttia, lisää vuokaan myös pilkotut tomaatit, paprikat sekä kesäkurpitsa. (Laita mukaan myös loput halloumin palaset, jos niitä jäi yli.)
- Lisää halutessasi vielä suolaa, pippuria ja öljyä.
- Asettele lenkkimakkarat vuuan päälle ja ripota päälle halutessasi juustoraastessa.
- Paista 200-asteessa vielä toiset 20 minuuttia, tai kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti