>

Sidor

maanantai 19. maaliskuuta 2018

Croque Madame -Aamiaisvuoka




Tämä vuoka sopii täydellisesti esimerkiksi hitaan viikonloppuaamun aamiaiseksi tai runsaan brunssin täytteeksi.
Klassinen leipä taipuu myös näin herkulliseksi vuuaksi helposti ja vikkelästi.

Juustoa, leipää, kinkkua ja kananmunaa - ekstrana vielä valkokastiketta. Nam!


Croque Madame -Aamiaisvuoka:


- 12 siivua leipää (gluteeniton)
- 6 kananmunaa
- n. 200g juustoraastetta
- 1-2 siivua kinkkua per leipä
- sinappia
- suolaa & pippuria maun mukaan
- ½ tl kuivattua timjamia


Valkokastike:

- 2 rkl voita
- 2 rkl täysjyväriisijauhoa tai hienoa kaurajauhoa
- 4-5 dl maitoa
- suolaa maun mukaan



- Aloita tekemällä valkokastike.
- Sulata voi kattilassa.
-Lisää jauhot ja anna kiehahtaa.
-Nosta kattila liedeltä ja lisää maito koko ajan sekoittaen.
-Nosta kattila takaisin levylle ja jatka sekoittamista, kunnes kastike kiehuu.
-Anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 10 min, sekoita välillä.
-Mausta suolalla.
-Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla.
- Paahda leivät kevyesti pannulla tai leivänpaahtimessa.
- Levitä vuuan pohjalle hieman valkokastiketta.
- Asettele kuusi siivua leipää vuokaan.
- Levitä leiville sinappia, kinkkua, valkokastiketta sekä juustoraastetta.
- Leikkaa viimeisiin leipäsiivuihin reikä, esimerkiksi lasia apuna käyttäen.
- Aseta siivut vuokaan leipien kansiksi.
- Riko reikiin kanamunat.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kaada loppu valkokastike myös vuokaan ja kuorruta juustoraasteella.
- Mausta timjamilla.
- Paista vuokaa noin 20 minuuttia 200-asteisessa uunissa, tai niin kauan kunnes valkuainen on hyytynyt.

 

1 kommentti: