>

Sidor

maanantai 4. joulukuuta 2017

Luukku 4: Punastunut Joulubroileri, Lämmin Bataattisalaatti & Mandariinivinegretti





Olen niin innoissani tästä Atrian kanssa toteutetusta kaupallisesta yhteistyöstä!
Tavoitteena oli luoda hieman erilainen jouluresepti, joka syntyisi suhteellisen vaivattomasti muiden joulukiireiden keskellä - mausta kuitenkaan tinkimättä.
Meillä on äitini kanssa tapana kokeilla kaikkia uusia juttuja ja makuja joka joulu, nyt olisi siis hyvä (ja jopa korkea) aika kokeilla tehdä broilerista jotakin jouluista vatsantäytettä.
Toivoinkin siis reseptini raaka-aineeksi herkulliselta kuulostavaa Atrian Perhetilan Joulubroileria.

Kun mietin joulua, mieleeni tulee punainen väri. En ole varmasti tämän ajatukseni kanssa yksin.
Makuja miettiessäni yhdistän jouluun makean ja täyteläisen. Meillä joulusinappikin on aina makeaa.
Punaista ja makeaa, mutta mikä sopisi broilerin kanssa? Karpalot!
Tiesin heti, että haluaisin käyttää karpaloita broilerin kuorrutukseen ja näin myös tein.




Broilerin pussukan avatessani ilmoille tulvahti ihanan jouluinen tuoksu. Broilerin marinadi on itsessään jo todella hyvä, mutta ainahan saa vähän tuunata oman mielen mukaan, vai kuinka?

Lisäkkeeksi pitäisi keksiä myös jotakin ihanan maistuvaa. Bataatti on sellainen trendijuttu nykyään monessa joulupöydässä, joten siitä lämmin salaatti ei ole ollenkaan hullumpi idea. Ja jottei ihan liian makeaksi mennä, fetasta hieman suolaisuutta.
Kaiken tasapainottamaan halusin vielä jonkinlaisen kastikkeen salaatille. Pientä kirpeyttä tuomaan valitsin, minkäs muunkaan, kuin mandariinin ja siitä valmistin vinegretin.

Aika juhlavaa, vai mitä?
Meillä tämä broileriresepti toi välittömästi joulun tuntua ja makua - broileri myös hävisi melko nopeasti parempiin suihin. Liha oli älyttömän mureaa, mehukasta ja saanut sopivasti makua.

Atrian sivuilta löydät myös muita hyviä ja maistuvia ideoita joulupöytään.
Eikun kurkkimaan ja inspiroitumaan!



Joulubroileri Karpalokuorrutteella:

(neljälle)


- 1 Atrian Perhetilan n.1,7kg Joulubroileri 
- 4 dl karpaloita
- 0,5 dl hunajaa
- 1 rkl sinappia
- 1 appelsiinin kuori raasteena
- neilikoita
- mandariineja
- rosmariinia
- suolaa


Lämmin bataatti-fetasalaatti:

- 1-2 bataattia
- öljyä
- suolaa & pippuria
- 100g fetaa
- 1 dl kuivattuja karpaloita
- makusi mukaan salaattia tai rucolaa
- 2 rkl auringonkukansiemeniä


Mandariinivinegretti:

- 0,5 dl mandariinimehua
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 0,5 tl kuivattua timjamia
- suolaa & pippuria


- Ota broileri huoneenlämpöön noin puolituntia ennen kypsentämistä.
- Lämmitä uuni 180-asteiseksi.
- Ota broileri pois pakkauksesta, aseta se uunivuokaan ja kuivaa sitä hieman.
- Soseuta karpalot, mutta jätä hieman sattumia.
- Sekoita karpalososeen joukkoon hunaja, sinappi ja appelsiinin kuoriraaste.
- Aseta pari mandariinin puolikasta ja kaksi oksaa rosmariinia broilerin vatsaonteloon.
- Valele broileri karpalokastikkeella.
- Ripota päälle hieman suolaa.
- Paista broileria noin 1,5 tuntia, tai kunnes broileri on kypsä.
- Peitä vuoka paiston aikana tarvittaessa foliolla, jos broilerin pinta uhkaa tummua liikaa.

-Kuori ja pilko bataatit kuutioiksi. 
- Laita kuutiot uunivuokaan, öljyä ne ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Kypsennä bataatteja 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes bataatit ovat kypsiä.
- Levitä pinaattia tarjoilukulhon pohjalle, nostele hieman jäähtyneet bataattikuutiot pinaattien päälle.
- Murustele salaatin joukkoon fetaa ja koristele kuivatuilla karpaloilla. Lisää halutessasi siemeniä.

-Sekoita kaikki vinegretin ainekset keskenään ja valuta kastikkeeksi salaatin päälle.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti