>

Sidor

lauantai 2. joulukuuta 2017

Luukku 2: Gluteeniton Saaristolaisleipä





Saaristolaisleipä kuuluu minusta jouluun, mutta hyvää leipää on ollut hankala löytää gluteenittomuuden myötä.
Tarkoituksenani on ollut leipoa tätä leipää jo pitkään, mutta en vain ole saanut aikaiseksi, vasta kuin nyt. Ja onneksi sainkin!
Gluteenittomaan leipään on hankala saada samanlainen tumma väri, kuin aitoon leipään, mutta tummalla gluteenittomalla oluella ja sokeroimattomalla kaakaojauheella sekin onnistuu. Kaakao ei maistu leivässä, joten se on tuomassa vain väriä.
Voit myös halutessasi käyttää nesteenä piimää.
Tässä ohje siis gluteenittomaan saaristolaisleipään.



Gluteeniton Saaristolaisleipä:


- 25g voita tai margariinia
- 2,5 dl tattarijauhoja
- 2 dl tattarihiutaleita
- 3 rkl psylliumia
- 1 tl ksantaania
- 4 rkl perunajauhoja
- 4 rkl siemeniä
- 1 tl suolaa
- 1 tl ruokasoodaa
- 4 dl piimää tai tummaa gluteenitonta olutta
- 1,2 dl tummaa siirappia
(- 1 tl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta)


Valeluun:

- 2 rkl siirappia
- 0,5 dl vettä


- Sekoita märät aineet keskenään.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää kuivat aineet erissä märkien aineiden joukkoon.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan.
- Kohota taikinaa lämpimässä noin 20 minuuttia.
- Paista leipää 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
- Valele leipää vesi-siirappiseoksella.
- Paista 30 minuuttia ja valele taas.
- Paista vielä 30 minuuttia.
- Anna leivän jäähtyä ennen leikkaamista.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti