>

Sidor

maanantai 18. joulukuuta 2017

Luukku 18: Riisipuuro-Crème brûlée




Riisipuuro taipuu helposti myös hienoksi jälkiruuaksi joulupöytään.
Jotkut sen kyllä mieltävätkin jälkiruuaksi sellaisenaan, mutta meillä se on aina ollut ihan ruoka tai jouluaamuna aamupala, jonka voimin jaksaa odottaa iltaan saakka varsinaista notkuvaa joulupöytää kaikenlaisine herkkuineen.
Tämän reseptin voit toteuttaa esimerkiksi puuronjämistä tai vaikkapa riisihiutaleistakin - kumpi vain sinulle parhaiten sopii.


Riisipuuro-Crème brûlée:


- n. 5 dl riisipuuroa
- ½ dl kermaa
- ½ tl vaniljajauhetta
- 2 rkl sokeria
- ripaus kanelia

- sokeria päälle


- Lämmitä uuni 150-asteiseksi.
- Sekoita riisipuuron joukkoon kerma.
- Mausta sokerilla, vaniljalla ja kanelilla.
- Jaa puuro pieniin uuninkestäviin vuokiin.
- Kypsennä uunissa noin 10-15 minuuttia.
- Ripota jokaiseen vuokaan puuron päälle noin ruokalusikallinen sokeria.
- Paahda sokeri tohotinta käyttämällä.
- Huom! Jos sinulla ei ole poltinta, voit paahtaa pinnan uunin grillivastuksen alla. Lämmitä uuni kuumaksi ja anna vuokien olla uunissa kunnes sokeri alkaa sulaa. Varo kuitenkin ettei sokeri pala!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti