>

Sidor

sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Luukku 17: Jouluinen Rahkapannari



Pannari maistuu vaikka näin joulunkin aikaan, kunhan sen maustaa jouluisesti.
Tässä pannarissa käytetään myös rahkaa, jotta siitä tulee hieman ruokaisempi ja tuhdimpi.
Nam!


Jouluinen Rahkapannari:

(n. 30cm x 40cm pellillinen)

- 3 kananmunaa
- 250g maitorahkaa
- 6 dl maitoa
- 4 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta 
(tai jos ei tarvitse olla gluteeniton, saman verran vehnäjauhoja)
- ½ tl suolaa
- ½ dl sokeria
- 50g voita tai margariinia
- 1 tl jauhettua kardemummaa
- 1 tl kanelia
- 1 tl vaniljajauhetta
- ½ tl pomeranssia
(- 1 tl leivinjauhetta)


- Riko munat kulhoon ja lisää joukkoon 3 dl maidosta ja maitorahka. 
- Vatkaa sähkövatkaimella voimakkaasti muutaman sekunnin ajan, kunnes seos hieman vaahtoutuu. 
- Lisää jauhot ja vatkaa sen verran, että ne sekoittuvat joukkoon kunnolla. 
- Kaada sekaan loput maidosta ja vatkaa jälleen voimakkaasti. 
- Vatkaa joukkoon myös sokeri, kardemumma, vanilja, kaneli, pomeranssi, suola ja rasva. 
- Taikina on tässä vaiheessa hieman vaahtomaista.
- Anna taikinan tekeytyä 30 minuuttia huoneenlämmössä. 
- Lämmitä uuni 225 asteeseen.
- Laita leivinpaperi syvälle, n. 30 x 40 cm kokoiselle uunipannulle. 
- Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. 
- Paista n. 30-35 minuuttia uunin keskitasolla. 
- Pannari on valmis, kun se on saanut pintaansa kauniin värin. 
- Annan pannukakun jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
- Tarjoa pannari esimerkiksi karpaloiden, kermavaahdon ja piparimurun kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti