>

Sidor

sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Luukku 10: Piparikupit Aurajuustomoussella & Päärynöillä


Aurajuusto ja päärynät ovat piparien kanssa ihan huikea yhdistelmä - en voi ylistää sitä varmastikaan tarpeeksi.
Pipareissa vain on monesti se ongelma ettei niihin saa tarpeeksi täytettä ilman, että se tippuu syödessä pitkin ja poikin. Hmh, tämä virhe on korjattava.
Apuun saapuvat piparikupit! Näihin voit lapata täytettä niin paljon kuin sielu sietää.



Piparikupit Aurajuustomoussella & Päärynöillä:


Kupit:

- piparitaikinaa (valmista tai itsetehtyä esim tällä gluteenittomalla ohjeella)
- muffinipelti
- hieman öljyä


Auramousse:

- n. 80g Aurajuustoa murusteltuna
- 2 dl vispikermaa
- maun mukaan hunajaa
- ripaus pippuria

- muutama päärynä


- Kaulitse piparitaikina n. ½ cm paksuiseksi levyksi.
- Ota taikinasta muotilla pipareita.
- Käännä muffinipelti ylösalaisin ja öljyä pellin "nypyt"
- Aseta piparit nyppyjen päälle ja painele taikinaa varovasti kupin muotoon.
- Paista piparikuppeja muffinipellin kanssa 200-asteisessa uunissa noin 7-9 minuuttia tai kunnes piparit ovat kypsiä.
- Irroita kupit varoen.
- Valmista auramousse notkistamalla juustomurua tilkalla kermaa.
- Vatkaa loppu kerma vaahdoksi ja yhdistä juustoseokseen.
- Mausta.
- Pursota tai lusikoi moussea jäähtyneisiin piparikuppeihin.
- Pese (ja kuori) päärynät ja leikkaa ne mielesi mukaan kuppeihin.
- Valuta halutessasi vielä päälle hieman hunajaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti