>

Sidor

maanantai 6. marraskuuta 2017

Thaimaalainen Kana-Nuudelikeitto





Kylmyys ja keittoruuat sitä vastaan - voiko olla parempaa?
Tästä keitosta löytyy makua ja väriä hyvässä tasapainossa, jolloin vatsa ja mieli kiittää ja kumartaa tyytyväisenä.
Itsehän en ole koskaan päässyt Thaimaaseen...Thaimaahan? saakka matkustamaan, mutta voisin kuvitella että maut ovat aikalailla oikeanlaiset.



Thaimaalainen Kana-Nuudelikeitto:


- n. 3 kypsää kanankoipea tai esim. paketti paistettuja suikaleita
- 1 paprika
- 50g vihreitä papuja (pakaste)
- 1 pieni purkki maissia
- 1 purkki vesikastanjoita viipaleina
- 1 purkki bambunversoja siivuina
- 1 kanaliemikuutio (gluteeniton)
- 1/2 kesäkurpitsa
- 2 kevätsipulin vartta
- 3-5 tl haluamaasi currytahnaa
(- 1 valkosipulin kynsi)
- ½ tl chilihiutaleita
- 2-3 kerää riisinuudeleita (gluteeniton)
- limeä
- vettä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät
- 4 dl kookosmaitoa tai esimerkiksi ruokakermaa
- ½ dl makeaa soijakastiketta (gluteeniton)
- suolaa maun mukaan


- Pese ja pilko kesäkurpitsa sekä paprika.
- Kuumenna kattilassa tilkka öljyä.
- Lisää kattilaan  kypsät kanapalat, paprikat, (valkosipuli), kesäkurpitsat sekä currytahna.
- Kaada kattilaan kookosmaito ja murenna sekaan liemikuutio.
- Lisää seuraavaksi kevätsipulin pilkotut varret, pavut, maissit, vesikastanjat ja bambunversot.
- Mittaa kattilaan sopivasti vettä.
- Kun keitto kiehuu, pudota sekaan riisinuudelit ja chilihiutaleet.
- Mausta  makealla soijakastikkeella.
- Kun nuudelit ovat kypsiä, tarkista liemen maku ja lisää makusi mukaan suolaa ja limeä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti