>

Sidor

perjantai 10. marraskuuta 2017

Marokkolaista Kanaa & Kaurainen Kasviscouscous (Gluteeniton)





Aina silloin tällöin tekee mieli hieman erilaista, mielellään mausteista, ruokaa.
Tänään reseptissä lennähdetään Marokon makumaisemiin.

Annoksen couscous on kotimaista kaurarouhetta, joka sopii couscousin tilalle oikein oivasti.
Suosittelen testaamaan ja yllättymään.


Marokkolaista kanaa & Kaurainen kasviscouscous:


Kana:

- n. 600g kananpojan paistileikettä
- 2 tl paprikajauhetta
- 2 tl kuminaa
- ½ tl kanelia
- suolaa & pippuria maun mukaan


Kauracouscous:

- 3 dl kaurarouhetta (gluteeniton)
- 2+3 dl vettä
- kanaliemikuutio
- ½ kesäkurpitsa
- 1 iso porkkana
- ½ paprika
(- 1 pieni sipuli + 1 valkosipulinkynsi) 
- ½ dl rusinoita (vaaleita)
- ½ dl manteleita
- 1 tl kurkumaa

- Sekoita paprikajauhe, kumina, kaneli ja ripaus suolaa keskenään.
- Hiero sekoitusta kanapalojen pintaan.
- Paista öljytilkassa pannulla kypsiksi molemmin puolin.
- Lisää suolaa ja pippuria makusi mukaan.
- Siirrä kanat syrjään.
- Paista samalla pannulla pilkottu kesäkurpitsa, kuutioitu porkkana, paprikasuikaleet sekä rusinat ja mantelit. (+sipulit)
- Lisää kasvisten joukkoon 2 dl vettä.
- Kypsennä, kunnes vesi on haihtunut.
- Lisää pannulle kaurarouhe, kanaliemikuutio, kurkuma ja 3 dl vettä.
- Kypsennä, kunnes vesi on haihtunut.
- Lisää kanapalat lämmittelemään kaurarouheen päälle.
- Tarkista maku.



3 kommenttia:

  1. Heippa! Ootko käyttänyt sitä Myllärin kaurarouhetta vai minkämerkkistä tuotetta suosittelisit? Mitähän hintaluokkaa ne mahtaa olla? Kaurarouhe on vielä kokeilematta, vaikka hiutaleet, leseet ja jauhot on testattu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka moi! Juurikin sitä Myllärin kaurarouhetta oli tuo ja sen hinnat on tainneet pyöriä kaupasta riippuen siinä parin euron paikkeilla. Eli kovin edukasta on :)

      Poista
    2. Jes! Täytyypä siis metsästää :) onneksi näitä kaikkia kauratuotteita löytyy jo niin hyvin kaupoista :)

      Poista