>

Sidor

maanantai 16. lokakuuta 2017

Superporkkanaiset Sämpylät (Gluteeniton)


Tykkäätkö sinäkin leipoa? No, niin minäkin.
Sämpylätaikinaan saa kivaa vaihtelua käyttämällä erilaisia vihannesmehuja, kuten tässä ohjeessa porkkanamehua. 
Paljon väriä ja makua. Ah, tuoreita sämpylöitä!


Superporkkanaiset Sämpylät (Gluteeniton):



- 5 dl porkkanamehua
- 1-2 porkkanaa raasteena
- 1 rkl psylliumia
- 2 tl hunajaa
- 2 tl suolaa
- 1 tl kuivattua rakuunaa
- 2 pss kuivahiivaa
- 2 dl tapiokatärkkelystä (tai perunajauhoa)
- n. 8 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 2 rkl ruokaöljyä tai voita
- siemeniä


- Sekoita psyllium lämpimään porkkanamehuun ja anna turvota 3-5 minuuttia. 
- Lisää taikinaan suola, rakuuna, hunaja, kuivahiiva ja noin puolet jauhoista koko ajan vaivaten. 
- Vaivaa taikinaan öljy ja loput jauhot. 
- Vaivaa taikinaa yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla muutaman minuutin ajan tehokkaasti.
- Muotoile taikinasta kostutetuin käsin sämpylöitä leivinpaperoidulle pellille ja anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa noin tunnin verran. 
- Sipaise sämpylöiden pintaan hieman kananmunaa, maitoa tai vettä ja ripota koristeeksi hieman siemeniä.
- Paista 225 asteessa 20-30 minuuttia tai kunnes sämpylät saavat kauniin värin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti