>

Sidor

tiistai 23. toukokuuta 2017

Nyhtökaura-Kesäkurpitsalasagne





Ihanaa, kesäkurpitsaa!
Lasagne on meillä aikamoista suosikkiruokaa, mutta sitä ei viitsi ihan hirveän usein kuitenkaan tehdä.
Tässä kasvisversio, joka ei varmasti jää tavallisen lasagnen varjoon.
Nyhtökaura sopii mainiosti sekä makunsa että rakenteensa puolesta lasagnen täytteeksi - jos et usko, kokeile itse! Tai vaikka uskoisitkin, kokeile silti.
Nappaa talteen maukas ja helppo ohje!


Nyhtökaura-Kesäkurpitsalasagne:


- 1 paketti nyhtökauraa (maustettu tai natural)
(- 1 sipuli + 1 valkosipulin kynsi)
- 2-3 kesäkurpitsaa
- 2 porkkanaa
- 500g tomaattimurskaa
- suolaa&pippuria
- 1 rkl kuivattua oreganoa ja basilikaa
- 1 tl hunajaa
- 4 dl ruoka- tai kuohukermaa
- juustoraastetta


- Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kuullota sipuli+valkosipulisilppua hetki.
- Lisää pannulle nyhtökaura.
- Kuori ja raasta porkkanat pannulle.
- Kun kaura on lämmennyt, kaada pannulle tomaattimurska.
- Mausta suolalla, pippurilla, kuivatuilla yrteillä ja hunajalla.
- Pese kesäkurpitsat ja viipaloi ne pitkittäin noin 3-4mm paksuisiksi siivuiksi.
- Öljyä vuoka kevyesti ja levitä pohjalle ohut kerros tomaattikastikella.
- Laita tomaattikastikkeen päälle kesäkurpitsasiivuja, sen jälkeen taas tomaattikastiketta.
- Levitä tomaattikastikkeen päälle hieman kermaa ja ripottele juustoraastetta.
- Rouhaise mausteeksi hieman pippuria.
- Jatka näin kunnes ainekset loppuvat, kuitenkin niin että kuorrutukseen jää vielä hieman juustoraastetta.
- Paista lasagnea 200-asteisessa uunissa noin tunti, tai kunnes kesäkurpitsat ovat pehmenneet.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti