>

Sidor

perjantai 3. maaliskuuta 2017

Jauheliha-Gumbo




Pakkanen alkaa taas hieman kiristyä, ainakin täällä päin Suomea. Mitäpä, jos lämmiteltäisiin sopivasti tulisella gumbolla. Mieheni hieman vierastaa kaikkia "outoja" ruokia, mutta yllätyksekseni hän söi tätä melkoisen hyvällä ruokahalulla. Mahtavaa!
Tokihan tämä varmasti on hieman kummallista ruokaa, mutta voi, niin hyvää. Lisää mausteita makusi mukaan, ettei kielesi pala.



Jauheliha-Gumbo:


- 400g naudan jauhelihaa
- n. 2 dl chorizoa pilkottuna
- isoja katkarapuja
- 8 okraa pilkottuna
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 1 lihaliemikuutio (gluteeniton)
- 1 punainen paprika
(- 1 sipuli)
- suolaa & pippuria maun mukaan
- 2 tl valkosipulijauhetta
- 2 tl paprikajauhetta
- 1 tl cayennepippuria
- 1 tl timjamia
- ½ tl kanelia
- öljyä
- 2,5 dl vettä

- lisäksi esimerkiksi riisiä tai kvinoaa



- Kaada pataan hieman öljyä.
- Pilko sipulit ja kuullota niitä hetki.
- Laita jauheliha pataan ruskistumaan.
- Lisää pataan chorizo, paprikat, okra ja tomaattipyre.
- Mausta ja lisää sekaan myös lihaliemikuutio.
- Kaada joukkoon vesi.
- Anna padan poreilla hiljalleen, noin 15 minuuttia.
- Lisää lopuksi katkaravut ruuan pinnalle kypsymään.
- Tarjoa riisin tai kvinoan kanssa.



2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa hyvältä, nyt tiedän mitä syödään sunnuntaina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, Maiccu jos kokeilit! :) Toivottavasti oli myös suunmukaista <3

      Poista