>

Sidor

keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Amerikkalainen Porkkanakakku (Gluteeniton)


Ihanaa naistenpäivää me ihanaiset naiset! Herkuteltaisiinko ja hemmoteltaisiinko itseämme tänään hieman? Tässä oiva resepti siihen tarkoitukseen.
Porkkanakakku/ -piirakka on yksi lemppareistani teen kanssa nautittavaksi - siinä yhdistyy lempeä makeus ja hellästi herättelevä mausteisuus, pehmeästä kuorrutteesta puhumattakaan. Se vain on niin hyvää.
Kokeilkaapas tätä gluteenitonta versiota seuraavaksi!


Amerikkalainen Porkkanakakku:


Kakkupohja:

- 3 dl fariinisokeria
- 3 kananmunaa
- 3 dl rypsiöljyä
- 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl kanelia
- 1 tl inkivääriä
- 2 tl kardemummaa
- ½ tl suolaa
- 1 tl vaniljajauhetta
- n.300 g porkkanaraastetta
- 100 g saksanpähkinöitä (tai esimerkiksi manteleita rouheena) 

Kuorrute:

- 250 g tuorejuustoa
- 100 g voita (pehmeää)
- 6 dl tomusokeria


- Mittaa sokeri, munat ja öljy kulhoon ja vatkaa kevyesti sekaisin.
- Sekoita kuivat aineet ja mausteet toisessa kulhossa sekaisin.
- Lisää märkien aineiden joukkoon jauhoseosta hiljalleen siivilöiden.
- Kääntele taikinaa, kunnes kaikki aineet ovat kunnolla sekoittuneet keskenään.
- Lisää lopuksi porkkanaraaste ja pähkinärouhe ja sekoita varoen sekaisin.
- Kaada taikina voideltuun n. 24 cm vuokaan.
- Paista kakkupohjaa uunin keskitasolla 170 asteessa noin 30 minuuttia, tai kunnes kakku on kypsä.
- Kypsymisaika riippuu hieman kakkuvuuastasi ja uunistasi.
- Valmiin pohjan pinta tuntuu kimmoisalta ja tikulla kokeiltaessa, siihen ei jää raakaa taikinaa.
- Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan.
- Vatkaa täytteen ainekset kulhossa keskenään sekaisin.
- Vatkaa täytettä niin kauan, kunnes se on vaaleaa ja kuohkeaa.
- Täytä kakku jakamalla kuorrute kakun väliin ja päälle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti