>

Sidor

torstai 19. tammikuuta 2017

Lohi-Makit





Tein joku aika sitten ihan ekaa kertaa sushia, ja söin siis myös ensimmäistä kertaa. Aikamoista.
Hyvin sopivat yhteen kaikki ainekset ja maut, vaikka lähdin näitä testailemaankin hieman ennakkoluuloisesti. 
"Onko tämä vain sellaista ruokaa, josta kaikki muka tykkäävät, koska siitä tykkäävät muutkin?", mietin.
Tässä siis aika perusversio, mutta kuitenkin minun versioni Lohi-Makeista.



Lohi-Makit:



Sushiriisi:


- 2,5 dl sushiriisiä tai puuroriisiä
- 5 dl vettä 
- 0,5 dl riisiviinietikkaa tai enemmän
- 5 tl sokeria
- 1,5 tl suolaa




Täyte:


- 150 g graavi- tai kylmäsavulohta
- 1-2 kypsää avokadoa 
- 3 porkkanaa tikkuina
- ½ kurkku tikkuina


Lisäksi:

- wasabia
- nori-arkkeja
- soijakastiketta
- bambumatto
- kulhollinen vettä 



-Laita riisit siivilään ja huuhtele, kunnes huuhteluvesi on kirkasta. 
-Laita riisit kattilaan ja lisää puoli litraa vettä. Keitä riisiä matalalla lämmöllä noin 10 minuuttia. 
-Valmista riisien kiehuessa mausteliemi kuumentamalla riisiviinietikka ja lisäämällä siihen sokeri sekä suola. 
-Kun riisi on kypsää, kattilassa ei pitäisi olla yhtään vettä jäljellä (jos on, kaada pois). 
-Sekoita etikkaliemi riisin joukkoon. 
-Jäähdytä riisi (jääkaapissa riisi menee koppuraksi - jäähdytä huoneenlämmössä).
-Leikkaa lohesta sopivankokoisia siivuja. 
-Leikkaa avokado, porkkana ja kurkku tikuiksi. 
-Ota esiin nori-arkit, bambumatto ja kulho, jossa on vettä. 
-Kostuta käsiäsi vedellä.
- Laita nori-arkki bambumaton päälle. 
- Levitä riisiä kerros nori-arkille, jätä yläreunaan muutama sentti tilaa. 
- Asettele täytteet riisilevyn keskelle poikittaissuunnassa niin, että ne yltävät reunasta reunaan. 
- Kostuta nori-arkin yläreuna vedellä. 
- Kääri bambumaton avulla tiukaksi rullaksi ja leikkaa terävällä veitsellä kiekoiksi.
- Tarjoa wasabitahnan ja soijakastikkeen kanssa.



3 kommenttia:

  1. Innostuin 2 vuotta sitten työmatkalla susheja syömään ja kun huomasin, että Oulussa tarjonta oli vielä silloin niin heikko (ja hinnat korkeat) niin päätin itse opetella tekemään. Ja nyt niitä tulee vähintään joka toinen vloppu tehtyä! Om nam nam..!! Ihan parasta herkkua lauantai-iltaisin ja kun ite tekee niin lähtee kuule nälkä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin hieman yllättynyt, että kuinka hyviä nämä olivatkaan vaikka niin moni on erilaisia susheja kehunut. Täytyy vain opetella tekemään itselle pienempi satsi, kuin tämä - meillä kun minä olen ainut joka näitä syö. Ja tuohon tarjontaan vielä, että tietääkseni täällä Kemissä ei vieläkään ole kovin häävi sushitarjonta, joten pakko tehdä itse! :D

      Poista
  2. Minä olen kerran tehnyt sushia mutta muut ei meidän perheestä tykänneet niin eipä taida tulla enää tehtyä :/ Sinun lohi-makit näyttävät syötävän hyviltä kyllä :) Herkullista viikonloppua :)

    VastaaPoista