>

Sidor

lauantai 3. joulukuuta 2016

Luukku 3: Piparimarengit



Kolmosluukun takaa paljastuu piparkakkumausteella maustetut marengit.
Jouduin hieman maistelemaan heti kun tulivat uunista...ei ehkä olisi kannattanut - tuli meinaan himo!
Joulu maistuu, sen voin kertoa.
Nyt kaikki vaahdottamaan valkuaisia oikein roppakaupalla ja tekemään näitä ihania marenkeja vaikka jälkkärin koristeiksi.


Piparimarengit:

(n. pellillinen pikkumarenkeja)


- 4 kananmunan valkuaiset
- 2 1/2 dl erikoishienoa sokeria
- 2 tl maissitärkkelystä
- 1 tl sitruunamehua
- 1½ tl piparkakkumaustetta


- Lämmitä uuni 100-asteiseksi.
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
(Käytä mieluiten lasista tai metallista kulhoa, sillä muovisiin kulhoihin saattaa monesti jäädä rasvajäämiä, ja silloin marenki ei onnistu. 
Marenki tarvitsee siis onnistuakseen puhtaan kulhon.)
- Mittaa puolet sokerista lasiin ja lisää parissa erässä valkuaisvaahdon joukkoon.
- Sekoita maissitärkkelys sekä piparkakkumauste toiseen sokeripuolikkaaseen ja lisää seos pienissä erissä marenkiin.
- Lurauta lopuksi sekaan sitruunamehu ja jatka vatkaamista kunnes marenki on valkoista, kiiltävää ja tarpeeksi jämäkkää pursotettavaksi.
(Sitruunamehu ei ole pakollinen, mutta se laskee marengin PH-tasoa ja seos vaahtoutuu nopeammin.)
- Lappaa marenki pursotinpussiin ja pursota pieniä nökkösiä leivinpaperin päälle pellille.
- Paista n. tunti ja vartti uunin alatasolla - tai kunnes marengit irtoavat helposti leivinpaperista.
- Käännä uuni pois päältä ja jätä uunin luukku raolleen.
- Anna marenkien jäähtyä rauhassa uunissa.
- Valmiin marengin tulisi olla päältä rapsakkaa, mutta sisältä vielä "sitkasta."




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti