>

Sidor

keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Luukku 21: Piparifudge (Gluteeniton)

Fudget ovat tämän blogin katsotuinpia reseptejä, joten täältäpä tipauttelen näitä ohjeita lisää!
Joulu ja piparit, niitä ei käy erottaminen. Siispä yhytetään joulu, piparit ja fudge. Aika hyvää tuli, vaikka itse sanonkin...voipi olla ettei riitä kenellekään viemisiksi ainuttakaan.
Jos tykkäät napsia raakaa piparkakkutaikinaa, tykkään myös varmasti tästä fudgesta!



Piparifudge:



- 500g valkosuklaata
- 1 tölkki kondensoitua maitoa
- 1 dl murskattuja pipareita (gluteeniton)
- 1-2 rkl piparkakkumausetta

- päälle hieman kanelia ja piparin paloja




- Vuoraa pieni vuoka (esimerkiksi leipävuoka) leivinpaperilla. n. 30x30cm
- Kaada kondensoitu maito ja paloitellut suklaat pieneen kattilaan.
- Kuumenna miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut.
- Sekoita joukkoon piparimauste ja piparimurska.
- Kaada fudgemassa leivinpaperin päälle vuokaan.
- Ripota päälle hieman kanelia, sekä piparin paloja.
- Nosta massa kylmään jähmettymään.
- Leikkaa jähmettynyt fudge paloiksi.
- Säilytä kylmässä.
- Fudgen voi myös pakastaa, ellet ehdi syödä kaikkea ensin.


2 kommenttia:

  1. Voi mitä herkkuja! Mä tein kans meille jouluksi suklaafudgea. En ehkä kestä miten söpöjä noi pienet pipariukot on :D♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovat kyllä söpösiä ukkeleita. :D Melkein unohtuivat, mutta onneksi muistin ripotella ne tuohon fudgen päälle! :D Hauskaa joulua. :)

      Poista