>

Sidor

perjantai 11. marraskuuta 2016

Thaimaalaisittain maustettu Sosekeitto






Äh, nämä pimenevät ja lyhenevät päivät ovat kyllä ihan painajainen, jos pitäis kuvia saada räpsittyä. Noh, ei auta valittaa!
Pirteän keltaista sosekeittoa olisi tarjolla. Pirteyttä löytyy myös mausta, sillä tämä thaimaalaisittain maustettu sosekeitto saa varmasti suusi piristymää. Porkkanaa, bataattia, kookosta...aika hyvää, vaikka itse sanonkin.


Thaimaalaisittain maustettu Sosekeitto:


- n. 500g bataattia
- n. 500g porkkanoita
- 1 kanaliemikuutio (gluteeniton)
- vettä
- 1 purkki kookosmaitoa (tai voit käyttää myös kuohukermaa)
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 1 valkosipulin kynsi, tai hieman valkosipulijauhetta
- 2 rkl punaista currytahnaa
- kalakastiketta maun mukaan
- 1 tl jauhettua korianteria
- 2 rkl ruokosokeria
- suolaa maun mukaan
- tuoretta chiliä
- ½ limen mehu

-päälle paahdettuja pähkinöitä, tuoreita yrttejä, chiliä tai chilikastiketta



- Kuori ja pilko bataatit sekä porkkanat kattilaan.
- Laske kattilaan sen verran vettä, että ainekset peittyvät.
- Keitä kypsiksi ja valuta suurin osa vedestä pois.
- Raasta inkivääri ja silppua valkosipuli, lisää kummatkin öljytilkan kanssa pannulle.
- Sekoita mukaan currytahna, korianteri ja liemikuutio, lämmitä hetki.
- Kaada pannun sisältö kattilaan ja sekoita.
- Lisää kattilaan kookosmaito tai kuohukerma, kalakastike, ruokosokeri ja limen mehu.
- Soseuta keitto.
- Tarkista suola ja kuumenna keitto.
- Ripottele päälle hieman pähkinöitä ennen tarjoilua.


3 kommenttia:

  1. Ihanan aurinkoinen keitto! Ja tosi nätti "stailaus" (... ja olisko tuolle mitään kivempaa, suomalaista sanaa?) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipsan, Maikki! :) Voi, ompas kiva kun tykkäät tästä mun "stailauksesta", vaikka olikin todellisuudessa hieman hätäinen :D ps. minusta stailaus on ihan hyvä sana ;)

      Poista