>

Sidor

maanantai 14. marraskuuta 2016

Omar-ruudut (Gluteeniton)




 




Omarit olivat kyllä lapsena ihan lempparikarkkejani ja ehkä noin viikko sitten mietiskelin millaisen reseptin niistä voisikaan kehitellä, kun nyt noita Omar-munkkejakin on ollu kaupoissa hetken aikaa....muuten hyvä, mutta enhän minä niitä voisi syödä ilman vatsanpuruja.
Hmmm, ehkäpä jotain pellille leivottavaa leivosmaista hässäkkää. Joo!
Tässäpä siis Omar-leivokset, tai ruudut, kuinka vain mutta gluteenittomia ja hyviä ovat - kovasti nimittäin saivat kehuja päiväkahvittelijoilta myös.



Omar-ruudut (Gluteeniton):

Pohja:

- 200g voita
- 5 kananmunaa
- 2,5 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 2,5 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 4 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
- 2 dl perunajauhoja
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 2 dl maitoa tai piimää
- n. 50g Omar-karkkeja


Kuorrute:

- 2 dl kuohukermaa
- 250g Omar-karkkeja
- ripaus suolaa (koska suolakaramelli on nam!)

*jos haluat paksumman kuorrutteen, tee kuorrute puolitoista kertaisena, tai tuplana



- Aloita pohjataikinan valmistus vaahdottamalla kananmunat ja sokerit keskenään.
- Sekoita kuivat aineet taikinan joukkoon varovasti käännellen.
(Käytä mieluusti siivilää apunasi, ettei tule kamalasti paakkuja.)
- Kääntele joukkoon sulatettu voi ja maito.
- Pieni Omar-karkit veistellä ja sekoita taikinan joukkoon.
- Kaada taikinamassa leivinpaperin päälle pellille.
- Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes pohja on kypsä.
- Pilko kuorrutteen Omar-karkit kattilaan ja lisää perään kerma ja ripaus suolaa.
- Keitä seosta miedolla lämmöllä, välillä sekoitellen, kunnes massa paksuuntuu.
(Tähän menee noin 5-10 minuuttia)
- Kaada kuorrute hieman jäähtyneen pohjan päälle ja koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi pilkotuilla Omareilla.


* Jos haluat tehdä Omar-palat "normaalisti", käytä silloin perunajauhojen kanssa n.3-4 dl vehnäjauhoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti