>

Sidor

maanantai 15. helmikuuta 2016

Gluteeniton Pataleipä


Kuten varmasti olette havainneet, pataleipä pitää tiukasti kiinni suosiostaan, ja se onkin tämänkin blogin yksi katsotuinpia reseptejä. 
Kuinkas käykään, kun vehnäjauhot tappelevat vatsan kanssa, mutta leipää tekisi mieli ja kaupan käntyt ovat kuivakkaita? Noh, leipastaaan tietenkin oma leipä!
Tämä gluteeniton pataleipä on juurikin niin helppo, kuin tavallinenkin versio ja jauhoja voit vaihdella oman mielesi mukaan.


Gluteeniton Pataleipä:



- 7 dl gluteenittomia jauhoja
(minulla tässä 3 dl maissijauhoa, 3 dl gluteenitonta jauhoseosta ja 1 dl tattaria)
- 3½ - 4 dl lämmintä vettä
- 1 tl kuivahiivaa
- 1tl psylliumia
- 1½ tl suolaa
(- lisäksi 2 rkl siemeniä halutessasi)



- Mittaa lämmin vesi kulhoon ja ripota sekaan psyllium ja kuivahiiva.
- Anna turvota viitisen minuuttia.
- Lisää joukkoon suola ja jauhot.
- Riippuen käyttämistäsi jauhoista, saatat joutua lisäämään hieman vettä, jos taikina tuntuu kamalan tönkiltä.
- Sekoita taikina takaiseksi, mutta älä vaivaa.
- Peitä kulho kelmulla tai liinalla ja jätä huoneenlämpöön vähintään 12:sta tunniksi.
- Laita uuni lämpiämään 225-asteiseksi ja lämmitä samalla pataa uunissa puolisen tuntia.
- Kumoa leipätaikija jauhotetulle alustalle ja muotoile nopeasti leiväksi.
- Nosta leipäpallero kuumaan pataan.
- Paista leipää 30 minuuttia ilman kantta tai foliota, ja sen jälkeen vielä vartti (tai kunnes leipä on kypsä) kannen tai folion kanssa, ettei kuori pala.
- Anna leivän hieman jäähtyä ennen leikkaamista.


2 kommenttia:

  1. 1psyliummi. Tarkoittaa varmaan 1tl?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Ompas hyvä että huomasit kämmin. Juu, sitä se tarkoittaa - täytyypä korjata ohjeeseen :)

      Poista