>

Sidor

tiistai 26. tammikuuta 2016

Cheddar-Perunakeitto Pekonilla



En tiedä mikä se sellainen käsite on kuin "äijämäinen sosekeitto", mutta sellaista toivottiin ja parhaani yritin.
Perunat, juusto ja pekoni uppoavat ainakin omaan ukkoon, joten eiköhän muutkin miehet siitä tykkää? Kai.
Ainakin itselleni tämä maistui oikein hyvin pakkaspäivänä, ja teen tätä myös varmasti uudelleen.



Cheddar-Perunakeitto Pekonilla:


( neljälle )

- n. 8 keskikokoista perunaa
- 1 dl cheddar-juustoa raastettuna
- 4 siivua pekonia
- 1 pieni sipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- suolaa & pippuria
- ½ tl savupaprikajauhetta
- 1 tl hunajaa
- 5 dl kuohukermaa + tarvittaessa hieman maitoa


- Kuori ja lohko perunat kattilaan.
- Keitä kypsiksi.
- Kuullota silputtua sipulia ja valkosipulia hetki öljyssä pannulla.
- Paista myös pekonit.
- Kaada perunoista keitinvesi, mutta jätä kattilan pohjalle kuitenkin noin parin desin verran nestettä.
- Kaada pehmenneet sipulit ja valkosipuli perunoiden joukkoon.
- Surauta keitto tasaiseksi kokoajan lisäten hieman kermaa, ja tarvittaessa maitoa, saadaksesi haluamasi koostumuksen.
- Mausta keitto suolalla, pippurilla, hunajalla sekä savupaprikalla.
- Murustele rapeaa pekonia keittoannosten päälle.



2 kommenttia:

  1. Mmm..:)Näyttääpä hyvältä! Täytyy laittaa kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Outi! Mukavaa, jos uskaltaudut kokeilemaan :)

      Poista