>

Sidor

maanantai 21. joulukuuta 2015

Porkkana-Quinoalaatikko



Kaipaatko vaihtelua perinteisiin joululaatikoihin? 
Tässä porkkanalaatikkoa pienellä virityksellä. Riisin sijaan tämä laatikko pitää sisällään quinoaa. 
Quinoa on luontaisesti gluteenitonta, joten voit popsia sitä huoletta, kuten "aitoakin" versiota. Luulenpa, että tästä tuli minun lempparini joulupöydässä.


Porkkana-Quinoalaatikko:

( 2 pienehköä foliovuuallista)

- 1 kilo porkkanoita
- 2 dl quinoaa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 tl suolaa + lisää maun mukaan
- ½ dl siirappia
- 1/4 tl muskottia
- ripaus valkopippuria
- 1 rkl öljyä
- gluteenittomia korppujauhoja


- Kuori ja pilko porkkanat kattilaan.
- Lisää vettä sen verran, että porkkanat juuri ja juuri peittyvät.
- Ripauta veteen suola.
- Keitä porkkanat kypsiksi.
- Nouki kypsät porkkanat kattilasta reikäkauhalla kulhoon ja lisää joukkoon kerma.
- Huuhtele quinoa ja kaada ne porkkanoiden keitinveteen.
- Kypsytä noin 10 minuuttia.
- Surauta porkkanat ja kerma sekaisin sauvasekoittimella.
- Sekoita joukkoon siirappi, valkopippuri ja muskotti.
- Jos quinoan kaikki keitinvesi ei ole haihtunut, kaada ylimääräiset pois.
- Lisää quinoan joukkoon öljy ja sekoita.
- Kaada quinoa porkkanasoseen sekaan.
- Sekoita hyvin ja tarkista maku - lisää tarvittaessa suolaa.
- Öljyä vuuat ja kaada laatikkomassa vuokiin.
- Kuvioi halutessasi laatikoiden pinta ja ripottele päälle ohut kerros korppujauhoja.
- Paista laatikoita 175-asteisessa uunissa noin 50-60 minuuttia.


2 kommenttia:

  1. Ihana vaihtoehto perinteiselle porkkanalaatikolle!

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt olet kyllä, Hanna oikeassa! :D Tästä tuli kyllä minun lempparini!

      Poista