>

Sidor

sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Gluteeniton Joululeipä




Jouluna tarvitaan leipää kinkun kanssa, joten tässä ehdotus kotimaisia viljoja vältteleville. Leipään mahtui niin siemeniä, karpaloita, kuin saksanpähkinöitäkin - jouluisia mausteita unohtamatta. Mehevyyttä ja makeutta leipään tuo puolukkahillo, eikä ohje sisällä ollenkaan hiivaa.


Gluteeniton Joululeipä:


- 5 dl piimää
- 1 dl siirappia (tumma tai vaalea maun mukaan)
- 1 dl puolukkahilloa
- 2 tl ruokasoodaa
- 5 dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl pellavansiemeniä
- ½ dl auringonkukansiemeniä
- ½ dl kurpitsansiemeniä
- 1 dl Fibrex-hiutaleita
- 1 tl suolaa
- 1 tl kuminan siemeniä
- 1 tl fenkolin siemeniä
- ½ tl aniksen siemeniä
- ½ dl kuivattuja karpaloita
- 1 dl saksanpähkinöitä
- 1 rkl öljyä

-voita ja gluteenittomia korppujauhoja



- Voitele ja korppujauhota 1,5 litran leipävuoka. 
(Voit myös halutessasi vain vuorata vuuan leivinpaperilla.)
- Sekoita kuivat ainekset keskenään.
- Lisää joukkoon piimä, siirappi, öljy ja puolukkahillo.
- Sekoita joukkoon mausteet, siemenet, pähkinät ja karpalot.
- Kääntele taikina hyvin sekaisin ja kaada se leipävuokaan.
- Paista leipää 175-asteisessa uunissa noin 70-80 minuuttia uunista riippuen.

2 kommenttia: