>

Sidor

keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Vaniljainen Riisipuuro & Kaneliomenat





Meillä riisipuuro on kyllä ympärivuotista ruokaa, mutta tässä nyt kuitenkin hieman jouluisempi versio ihanilla voissa ja fariinisokerissa paistetuilla kaneliomenoilla. 
Makua piisaa ja joulufiilistä myös!



Vaniljainen Riisipuuro & Kaneliomenat:

(neljälle)



Puuro:

- 2 dl vettä
- 2 dl puuroriisiä
- 1 litra maitoa
- 1 tl vaniljajauhetta
- ripaus sokeria
- suolaa maun mukaan


- Mittaa kattilaan vesi.
- Odota, kunnes vesi kiehuu ja lisää kattilaan riisit.
- Kun kaikki vesi on imeytynyt, lisää maito sekä vaniljajauhe ja hauduta puuroa miedolla lämmöllä noin tunnin ajan kannella peitettynä.
- Sekoita puuroa silloin tällöin haudutuksen aikana.
- Mausta valmis puuro suolalla ja sokerilla.



Kaneliomenat:

- 1 omena 
- 3 rkl voita
- 2 rkl fariinisokeria
- kanelia maun mukaan
- ripaus piparkakkumaustetta


- Pese, tarvittaessa kuori, ja lohko omenat.
- Sulata voi pannulla ja lisää sekaan fariinisokeri.
- Kippaa omenalohkot pannulle.
- Mausta kanelilla ja piparkakkumausteella.
- Kääntele omenapaloja hieman.
- Kypsennä omenoita hetki.
- Voit jättää omenoihin hieman purutuntumaa, tai kypsentää ihan kunnolla, kuitenkin niin, ettei sokeri kärähdä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti