>

Sidor

maanantai 30. marraskuuta 2015

Kebabliha ja Gluteenittomat Pitaleivät


Onko oloja pikkujouluista, tai vaikka muuten vain viikonlopusta? 
Eihän sitä tietenkään tarvitse tekosyytä hyvän kotitekoisen kebabin nauttimiseen, mutta ehkä se silloin maistuisi erityisen hyvältä. 
Kebab on helppoa tehdä itse ja maku on myös todella hyvä. Pitaleipien tekemisestä on myös aikaa, joten ajattelin tehdä niitä kebabin seuraksi. 
Ukko tykkäsi myös, vaikka onkin hieman ennakkoluuloinen olento - joten eiköhän teilläkin tykätä! 


Kebabliha ja Gluteenittomat Pitaleivät:


Kebabliha:


- n. 1 kg jauhelihaa (minulla tässä sika-nauta)
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl mustapippuria myllystä
- 2 tl paprikajauhetta
- 1 tl chilijauhetta
- 1 tl sokeria
- 1 tl tai maun mukaan suolaa


- Sekoita mausteet öljyn sekaan.
- Kaada mausteseos jauhelihan sekaan isoon kulhoon.
- Sekoita lihamassaa monitoimikoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla noin kymmenen minuuttia, kunnet massasta tulee tasaista mössöä.
- Nosta massa foliopalan päälle ja muotoile massasta noin käsivarren paksuinen pötkö.
- Kääri pötkö tiiviisti folioon.
- Tee folioon alapuolelle haarukalla muutama reikä ja nosta paketti uunivuokaan.
- Reikien avulla ylimääräinen rasva pääsee valumaan uunivuokaan.
- Kypsennä kebablihaa 3,5 - 4 tuntia 100-asteisessa uunissa.
- Anna kebabkäärön hieman jäähtyä.
- Avaa sen jälkeen folio ja nosta lihakimpale uuden, puhtaan folion päälle ja kääräise tiukaksi paketiksi.
- Siirrä kebabliha jääkaappiin ja anna olla siellä yön yli.
- Vuole lihasta juustohöylällä siivuja ja paista hetki voissa pannulla ennen tarjoilua.



Pitaleivät:


( 6 leipää )


- 2,5 dl vettä
- 25g hiivaa
- 0,5 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- 2 rkl oliiviöljyä
- n. 5 dl gluteenitonta jauhoseosta


- Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
- Lisää joukkoon suola, sokeri, jauhoseos ja öljy.
- Vaivaa taikinaa yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla noin viitisen minuuttia.
- Levitä leivinpaperiarkki pöydälle ja nostele taikinasta kuusi palleroa leivinpaperin päälle.
- Öljyä tai kostuta kätesi vedellä, jotta taikinan käsittely on helpompaa.
- Painele leivät n. 2cm paksuisiksi.
- Anna leipien kohota noin puoli tuntia.
- Lämmitä uuni 250-asteiseksi ja laita pelti uuniin lämpenemään.
- Vedä pitaleivät leivinpaperin kanssa kuumalle pellille ja siirrä uuniin.
- Paista leipiä noin 5-8 minuuttia uunin keskitasolla.
- Halkaise ja täytä jäähtyneet pitaleivät haluamillasi täytteillä.

4 kommenttia:

  1. Tein näitä pitaleipiä ja ai että oli hyviä!! Laitoin 1dl tattarijauhoja ja loput leipäjauhoja. Nam
    Ei gluteenitonkin sanoi, että parhautta

    VastaaPoista
  2. Heippa, tosi mukava kuulla että tykkäsitte! :)

    VastaaPoista
  3. Mitä jauhoja käytit

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kysymys, tästä reseptistä on jo sen verran aikaa että ihan en varmaksi muista mutta epäilen että kyseessä olisi ollut Sunnuntain gluteeniton vaalea jauhoseos.

      Poista