>

Sidor

lauantai 21. marraskuuta 2015

Suklaakakku Mantelijauhoista


Tämä suklaakakku on yksinkertainen tehdä, ja maukas. Tavallisten jauhojen sijaan tässä kakussa on käytetty mantelijauhoja, joten tämä sopii myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. 
Tällaisen suklaakakun kanssa kannattaa tarjota vaikkapa jäätelöä taikka jotain raikasta marjoista tai hedelmistä valmistettua soossia.


Suklaakakku Mantelijauhoista:


- 1,5 dl öljyä 
- 50 g tummaa kaakaojauhetta
- 1,25 dl kiehautettua vettä
- 2 tl vaniljajauhetta
- 150 g mantelijauhoa
- 0,5 tl ruokasoodaa
- ripaus suolaa
- 0,5 tl kanelia
- 200 g sokeria
- 3 kananmunaa



- Sekoita kipossa keskenään kaakaojauhe ja kiehautettu vesi.
- Sekoita toisessa kipossa mantelijauho, ruokasooda, suola, kaneli ja vaniljajauhe.
- Mittaa munat, sokeri ja öljy suureen kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi massaksi sähkövatkaimella, tai yleiskoneella.
- Lisää kuohkeaan massaan kaakaoseos hitaammin vatkaten.
- Kääntele lopuksi mukaan sekoitetut kuivat aineet.
- Taikina on löysänpuoleista, mutta ei hätiä mitiä, se vain takaa mehevän lopputuloksen.
- Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 40-45 minuuttia.
- Kakku on kypsä, kun keskusta vielä hyllyy, mutta reunat ovat paistuneet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti