>

Sidor

tiistai 17. marraskuuta 2015

Hirvipaisti




Jos nyt ihan tarkkoja ollaan, niin tämä lihakimpale on vasasta kotoisin, mutta hirveä jokatapauksessa.
Riistaa meillä syödään kyllä melko paljon, mutta ehdotin, jos kerrankin tehtäisi jotakin muuta kuin käristystä, pataa tai kastiketta - tuppaa nimittäin ne jo tulemaan korvista ulos.
Päädyimme hetken meitinnän jälkeen tekemään aivan rehellisen paistin.
Mausteita morttelissa paukuttamaan ja uuni lämpiämään, kohta saataisiin hirvipaistia.


Hirvipaisti:


- n. 1,5kg paisti
- suolaa
- pippuria (kokonaisia)
- 5 katajanmarjaa
- rosmariinia tai timjamia
- ½ dl viskiä
- ½ dl vettä
- 3 rkl hunajaa

- Ota paisti huoneenlämpöön noin kaksi tuntia ennen valmistusta.
- Murskaa pippurit, suola ja katajanmarjat morttelissa tai myllyssä ja sivele mausteet paistin pintaan.
- Nosta paisti uunivuokaan ja valuta sen päälle vielä hunaja.
- Lisää paistin päälle ja ympärille yrttejä.
- Lurauta uunivuuan pohjalle viski ja vesi.
- Kypsennä paistia 150-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö on n. 62-astetta.
- Ota liha pois uunista ja kääri se folioon vetäytymään puoleksi tunniksi.
- Leikkaa liha siivuiksi.
- Tarjoa esimerkiksi uunijuuresten ja uunivuuan nesteistä keitetyn viskikastikkeen kanssa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti