>

Sidor

maanantai 19. lokakuuta 2015

Muikku-Pekonipata Pestolla


Kuten osa teistä tietääkin, isäni kuoli muutama vuosi sitten. Hän on varmasti osaltaan syyllinen siihen, että minä olen kiinnostunut ruuasta ja erilaisista mauista. Isukin häärätessä keittiössä tuli lautaselle monenmoista: Omituisia lihapullakeittoja ja ihmeellisiä makkararuokia, mutta myös täysosumia, kuten tämä. 
One-pot-wonderiksikin kai tätä voisi kutsua, sillä ainekset nakataan yhteen pataan muhimaan ja tulos on mehevä ja täyteläinen Muikku-Pekonipata, jossa pesto maistuu mukavasti.
Tarkkaa ohjetta ei ole tiedossa, joten vain muistelin, että se meni jotenkin näin.
Tämä on sulle, iskä. 


Muikku-Pekonipata Pestolla:


- 700g perattuja muikkuja
- 2 pakettia pekonia
- 1½ dl punaista pestoa
- ripaus suolaa ja pippuria
- luraus öljyä
(- 1 valkosipulin kynsi)


- Leikkaa pekonisiivut pienemmiksi paloiksi.
- Öljyä uunivuoka ja laita alimmaiseksi kerrokseksi muutama muikku, sekä suolaa ja pippuria.
- Niiden päälle pekonipalasia ja pari ruokalusikallista pestoa. (Halutessasi myös valkosipulia puristettuna)
- Jatka kerrosten tekemistä, kunnes ainekset loppuvat.
- Lurauta päälle hieman oliiviöljyä.
- Paista 175-asteisessa uunissa pari tuntia.
- Puolentunnin jälkeen voit peittää vuuan kannella tai foliolla, ettei pata kuivu liikaa paiston aikana.
- Tarjoa vaikkapa keitettyjen pottujen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti