>

Sidor

tiistai 20. lokakuuta 2015

Hiivaton Pitsapohja


Kyllä, viikon sisään olen tehnyt kahta erilaista pitsapohjaa. Tällä kertaa vuorossa gluteeniton ja hiivaton pitsapohja vatsanväänteistä kärsiville. Hiiva ja viljat tuppaavat turvottamaan, ainakin itselläni, joten tässä mahdollisesti pelastus siihen vaivaan. 
Tästä ei luonnollisestikaan tule sellaista venyvää ja löpsöä taikinaa, kuten vehnäjauhoilla tehtäessä, mutta minusta tämä on kokeilemisen arvoinen. Nopeakin tämä on, ei tarvitse kuin sekoittaa ainekset keskenään ja levittää taikina pellille.
Ukollekin tein tällä samalla ohjeella, mutta vaihdoin gluteenittomat jauhot vehnäjauhoihin ja hyvin toimi! 
Testatkaa siis!


Hiivaton Pitsapohja:


(1 kpl)

- 2,5 dl jauhoja (vehnäjauhoja tai vaaleaa gluteenitonta seosta)
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 50 g voita
- 0,75 dl maitoa
- 2 rkl oliiviöljyä

- Sekoita kulhossa keskenään jauhot, suola ja leivinjauhe.
- Sulata voi ja kaada kulhoon.
- Lisää sekaan vielä maito ja öljy, sekoita tasaiseksi.
- Kumoa taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja kauli tai painele pohja ohueksi.
- Lisää haluamasi täytteet ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti