>

Sidor

torstai 10. syyskuuta 2015

Pehmeän Pippurinen Possukastike



Ukkoni on liharuokien ystävä, varsinkin sellaisten joissa ei ole mitään "turhaa". Tässä siis teillekin helppo ja yksinkertainen ohje maukkaan lihakastikkeen tekemiseen. Lisäksi pottuja, niin ainakin miesväki on tyytyväinen. 
Tämäkin on jälleen mallia: Hmm, mitäs kaapista löytyy, joten voitte vapaasti lisätä kastikkeeseen esimerkiksi paprikaa tai muuta kaappien kätköistä.


Pehmeän Pippurinen Possukastike:


- 400g possusuikaleita
(- 1 pieni sipuli)
- voita paistamiseen
- 200g tuorejuustoa (pippuri)
- 2,5 dl kuohukermaa
- 1-2 dl maitoa
- 1 fondikuutio (liha)
- suolaa ja pippuria
- makeutukseksi hieman ketsuppia, jos haluat tomaattisemman maun, tai sitten hunajaa.


- Lohkaise paistokasariin tai paistinpannuun nokare voita.
- Ruskista lihasuikaleet ja anna silputun sipulin kuullottua hetki.
- Lisää sekaan fondikuutio, anna sen sulaa.
- Seuraavaksi voit lisätä tuorejuuston ja kuohukerman.
- Sekoita hetki, niin että enimmät tuorejuustoköntit liukenevat.
- Turauta kastikkeeseen ketsuppi ja tarvittaessa lisää suolaa ja pippuria.
- Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 1½-2 tuntia.
- Lisää kastikkeeseen hautumisen aikana haluamasi määrä maitoa, jottei kastikkeesta tule liian tönkkiä.
- Keitä lisäksi vaikkapa perunoita tai paahda uunissa vihanneksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti