>

Sidor

lauantai 19. syyskuuta 2015

Fish and Chips


Nostakaa käsi pystyyn, jos tekisi mieli perinteistä brittiläistä pubiruokaa! 
Käsi nousi ainakin minun ukollani, joten tuumasta toimeen ja toteuttamaan.
Huomatkaa, kun on panostettu hienosti - sanomalehti on muuten ihan Lontoosta tuotu tätä tarkoitusta varten. Käyttöönottoa se on kuitenkin joutunut odottamaan parisen vuotta. Liikaa ideoita suoltaa tämä pää. 
Helppo ohjehan tämä on, mutta vaikeutena ehkä frittaaminen. 
Varovaisuutta toverit, vaikka nälkä onkin.


Fish and Chips:

- 600g vaaleaa kalafilettä (turska, sei..)
- 1,5 dl jauhoja
- 1,5 dl Maizenaa
- 3 dl olutta
- 1 kananmuna
- 2 tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
- 1 kg perunoita pilkottuna tikuiksi
- öljyä paistamiseen (1½-2 litraa)


- Sekoita jauhot, maizena, mausteet ja olut kulhossa keskenään.
- Vatkaa joukkoon myös kananmuna.
- Nosta taikinakuppi jääkaappiin perunateatterin ajaksi.
- Pese ja viipaloi perunat tikuiksi.
- Vuoraa uunipelti talouspaperilla.
- Kaada ölyä kattilaan tai syvään ja laakeaan paistinpannuun.
- Esipaista perunat noin 150-asteisessa öljyssä noin viitisen minuuttia, kuitenkin niin etteivät perunat ruskistu.
- Nostele perunat varovasti talouspaperin päälle.
- Kuumenna öljy nyt noin 190-asteiseksi ja paista perunoita, kunnes ovat kullanruskeita.
- Nosta perunat jälleen talouspaperin päälle ja ripota päälle suolaa.
- Voit myös kypsentää ranskikset uunissa. Silloin rasvassa täytyy uittaa vain kala.
- Dippaa kalafileet, tai palat taikinaan ja nostele kuumaan öljyyn paistumaan.
- Paista kummaltakin puolelta kullanruskeiksi.
- Tarjoile mielellään heti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti