>

Sidor

keskiviikko 26. elokuuta 2015

Kardemummainen Mustikkahillo


Mustikkametsässä jo mietin erilaisia ideoita marjojen käyttämiseen, ja tässä olisi nyt siis mustikoita hillon muodossa. 
Hyväähän tämä oli, ei siitä mihinkään pääse. 
Maistui jotenkin kodikkaalta ja tuli mummola mieleen. 
Helppoakin tämä on, aatelkaapa! No nyt lopetan turinan ja päästän teidät tekemään omat hillonne tällä ohjeella:


Kardemummainen Mustikkahillo:

(n. 4 dl)

- 400g mustikoita
- 2 dl hillosokeria
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl vaniljajauhetta
- 1 tl kardemummaa

- Kuumenna marjoja sitruunamehun kanssa kattilassa, kunnes marjat höyrystyvät.
- Lisää loput ainekset kattilaan ja sekoita.
- Anna hillon porista miedolla lämmöllä noin kymmenisen minuuttia.
- Jätä hillo hetkeksi jäähtymään.
- Purkita hillo puhtaaseen purnukkaan ja siirrä viileään.
- Nautiskele hilloa esimerkiksi lettujen, vohvelien, jäätelön tai muun herkun kanssa.

Psssst, hillo sopi hyvin myös leipäjuuston kaveriksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti