>

Sidor

tiistai 14. heinäkuuta 2015

Veriletut


Meillä veriletut kuuluvat arkiruokien joukkoon, mutta nyt vasta ensimmäistä kertaa tein niitä itse. 
Veripurkin ostaminen tuntui hieman oudolta, mutta valmiita verilettuja maistellessa se ei enää haitannut. 
Lisäksi puolukoita pakkasesta, hitunen sokeria ja pottumuussia voilla. 
Kokeilkaa, älkää kammoksuko! :--)

Veriletut:


- 3 dl verta (pakaste)
- 3 dl maitoa
- 0,5 dl ohrajauhoja
- 0,5 dl vehnäjauhoja
- vajaa desi ruisjauhoja
- 1½ tl suolaa
- 1-2 tl meiramia
- 1 tl sipulijauhetta
- valkopippuria
- 2 rkl öljyä
- 1 kananmuna


- Sulata veri.
- Mittaa veri, maito ja jauhot kulhoon.
- Sekoita ja anna turvota puolisen tuntia.
- Mausta ja lisää lopuks sekaan öljy ja kananmuna.
- Kauhaise taikinaa lettupannun syvennyksiin ja paista kypsiksi voin kanssa.
- Tarjoa sokeroitujen puolukoiden ja perunamuussin kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti