>

Sidor

keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Ahvenanmaan Pannari


Mikä ihmeen Ahvenanmaan pannukakku, kysyt? 
Noh, tämäpä eroaa normaalista pannarista siinä, että taikinaan tulee puuroa ja kardemummaa. 
Minä käytin tähän mannapuuroa ja reippaasti kardemummaa, sekä vaniljaa.
Seuraksi vaikkapa mansikoita ja laiskasti vatkattua kermaa näin kesän kunniaksi, vaikkei kunnollista kesää, ainakaan täällä pohjoisessa, ole näkynytkään.


Ahvenanmaan Pannari:

(pellillinen)

- 1 litra maitoa
- 1½ dl mannasuurimoita
- 75g voita
- ½ dl sokeria
- ½ tl suolaa
- 1-2 tl jauhettua kardemummaa
- ½ tl vaniljajauhetta
- 4 kananmunaa
- 2 dl vehnäjauhoja



- Mittaa kattilaan maito ja kiehauta se.
- Lisää sekaan mannasuurimot ja keittele puuro valmiiksi välillä sekoittaen.
- Varo ettei puuro pala pohjaan.
- Lisää kuumaan puuroon suola, sokeri, kardemumma, vanilja ja voi.
- Anna puuron jäähtyä.
- Lämmitä uuni 200-asteiseksi ja vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.
- Lisää kananmunat jäähtyneeseen puuroon kokoajan sekoittaen.
- Sekoita mukaan lopuksi jauhot.
- Kaada taikina uunipellille ja paista noin 40 minuuttia, tai kunnes pannari on kypsä ja kauniin ruskea.
- Huom! Voit tehdä taikinan puolitoista kertaisena, jos tykkäät että pannari on paksu, tai vaihtoehtoisesti käytä hieman pienempää peltiä tai uunivuokaa.
- Tarjoa vaikkapa mansikoiden ja laiskasti vatkatun kerman kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti