>

Sidor

keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Paistetut Muikut & Kermaviilikastike


Helppoa ja maistuvaa kesäruokaa edustavat muikut, uudet perunat ja kevyt kermaviilikastike. 
Päälle voi pirskottaa hieman kirpeää sitruunaa ja kesän maut tanssivat kielelläsi polkkaa! 
Hui hai hyttysille, ja muikkuja pannuun!



Paistetut Muikut:


- n. 600g pienehköjä muikkuja
- 1½ dl ruisjauhoja
- 1 tl suolaa
- ½ tl pippuria
- ripaus kuivattua tilliä
- voita paistamiseen

- Siisti muikut (poista siis suolet, ja halutessasi myös päät)
- Huuhtaise kalat halutessasi.
- Kuivaa hieman talouspaperilla.
- Sekoita ruisjauhot ja mausteet lautasella keskenään.
- Pyörittele muikut jauhoseoksessa.
- Paista  kalat melko kuumalla pannulla voissa.
- Muikut eivät tavitse paljon aikaa kypsyäkseen, mutta kunhan saat kauniin ruskean värin kumpaiseenkin kylkeen.


...sitten kastikkeen pariin 




Raikas Kermaviilikastike:

- 2dl kermaviiliä
- pieni luraus sinappia
- ½ tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- ½ tl sitruunan kuorta + liraus mehua
- vajaa kourallinen tuoretta tilliä ja ruohosipulia silputtuna
- hunajaa makeutukseksi maun mukaan


- Sekoita kastikkeen ainekset hyvin keskenään.
- Tarkista maku.
- Tarjoa muikkujen ja pottujen seuralaisena.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti