>

Sidor

maanantai 22. kesäkuuta 2015

Grillattu ja Marinoitu Kesäkurpitsasalaatti


Juhannusta vietimme anoppilassa ja halusin grillata jotain muutakin kuin erilaisia lihoja, joten päädyin kesäkurpitsaan, herkkusieniin ja maissiin.
Tässä nyt kuitenkin grillissä väriä ottanut ja marinoitu kesäkurpitsa salaatti, jota piristää sitruuna ja pehmentää feta.
Kevyt ja maistuva lisuke tiristettyjen lihojen kaveriksi.


Grillattu ja Marinoitu Kesäkurpitsasalaatti:


- 2 isohkoa kesäkurpitsaa
- 100g fetaa
- kourallinen lehtipersiljaa, tai muuta haluamaasi yrttiä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 tl sitruunan mehua + hieman raastettua kuorta
- suolaa
- pippuria
- 1 tl hunajaa
- halutessasi lisäksi pinjansiemeniä



- Huuhtele ja leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin viipaleiksi.
- Valele viipaleet kevyesti öljyllä.
- Grillaa palaset pehmeiksi, mutta ei mössöksi.
- Sekoita pienessä kulhossa keskenään silputtu persilja, öljy, sitruunan mehu + kuori, ripaus suolaa ja pippuria, sekä hunaja.
- Tarkista marinadin maku - lisää tarvittaessa makeutta tai suolaisuutta.
- Suolaa ja pippuroi kesäkurpitsat kevyesti.
- Valuta marinadi grillattujen kesäkurpitsoiden päälle ja pyöräytä kevyesti sekaisin, jotta kaikkiin palasiin tulee makua.
- Kokoa kurpitsat lautaselle ja revi keon päälle fetaa ja persiljaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti