>

Sidor

perjantai 13. helmikuuta 2015

Sydämelliset Sämpylät


Photoshoppi haistatti pitkät ja netticonvertteri päätti tehdä kuvasta rakeisen, kaiken hyvän päälle olen vielä kuumeessa - hieno homma..murr..
Noh, toipukaamme näistä vastoinkäymisistä ja suunnatkaamme katseet huomiseen ystävänpäivään. Päivän tärkeimmäksi ateriaksi väitetään aamiaista ja miksipäs sille tärkeimmälle, ystävälle tai muulle, ei haluaisi antaa mahtavaa päivän alkua? Sano SE sämpylöin ;)


Sydämelliset Sämpylät:

( n. 10kpl)

- 2 dl lämmintä vettä
- 0,5 dl maitoa
- 2 tl hunajaa
- 2 dl kaurahiutaleita

- 2 tl pellavansiemenrouhetta
- 1,5 dl grahamjauhoja

- 0,5 dl ruisjauhoja
- 2 dl vehnäjauhoja

- 1/2 pss kuivahiivaa
- 2 tl suolaa
- 0,3 dl öljyä



- Sekoita kulhossa keskenään vesi, maito, kaurahiutaleet, hunaja, suola ja pellavarouhe.

- Lisää kulhoon sekoitellen kuivahiiva ja jauhot. (Riippuen käyttämistäsi jauhoista, saattaa olla ettet tarvitse kaikkea jauhomäärää.)
- Vaivaa taikinaa hetki.
- Vaivaa joukkoon vielä öljy.
- Kohota liinan alla noin tunteroinen.
- Kippaa taikina jauhotetulle alustalle ja kaulitse se noin 2cm paksuiseksi.
- Leikkaa taikinasta sydämenmuotoisia sämpylöitä.
- Levitä leivinpaperi pellille ja nostele sämpylät sen päälle.
- Kohota liinan alla puolisen tuntia.
- Paista sämpylöitä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia hieman uunista ja sämpylöiden koosta riippuen.


Maistuvaa Ystävänpäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti