>

Sidor

lauantai 17. tammikuuta 2015

Tonnikalalasagne


Kuten olen täällä jo kailottanutkin, ovat kaikenlaiset pastaruuat vatsaani lähellä..heh heh. Lasagne ja litra juustokastiketta ehkä erityisesti, vaan nytpä tein kevyemmän version lempparistani ja hyvinhän tämäkin maistui. Äiti tuppasi tekemään samantyyppistä lasagnea joskus aikoinaan, mutta se tuntui hieman kuivakkaalta, siispä virittelin tätä mehevämmäksi versioksi.


Tonnikalalasagne:

(neljälle-viidelle)

- täysjyvä lasagnelevyjä (noin puoli pakettia)
- 1 pieni sipuli silputtuna
- 2 purkkia tonnikalaa (vedessä)
- 370-400g tomaattimurskaa
- 1 dl porkkanaraastetta
- 1 iso rasia raejuustoa
- 2,5-3 dl kevyttä ruokakermaa
- 1 tl suolaa
- pippuria
- ½ tl kuivattua oreganoa
- luraus hunajaa (½tl)
- pinnalle juustoraastetta

- Kuullota sipulisilppua pannulla tilkassa öljyä.
- Lisää tonnikalat ja porkkanaraaste ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Kaada pannulle tomaattimurska ja lisää hunaja sekä oregano.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vielä suolaa ja pippuria.
- Kauhaise hieman kastiketta vuuan pohjalle (ohuelti vain) ja lado päälle kerros lasagnelevyjä.
- Laita nyt kunnon kauhallinen kastiketta levyjen päälle ja päällystä jälleen lasagnelevyillä.
- Tee seuraavasta kerroksesta juustokerros: Hulauta noin puolet raejuustosta ja kermasta yhdeksi kerrokseksi. Päälle jälleen levyt.
- Jatka kerrostusta kunnes ainekset loppuvat.
- Kuorruta lasagne vielä juustoraasteella ja paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Nam, näyttääpä herkulliselta! Pitää testata :-)

    ♥~ Millamour

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terve Milla! Sittenhän olen onnistunut, jos se näyttää herkulliselta - mahtavaa! :--) Kokeilehan ihmeessä!

      Poista