>

Sidor

perjantai 9. tammikuuta 2015

Raikas Sitrus-Yrttisiika


 Heipparallaa! Niin se vain vuosi vaihtui ja uudet jännittävät ajat ovat edessä...tai niin ainakin toivon. :--D
Tämän reseptin tekemisestä onkin jo aikaa, mutta jospa se olisi maukas aloitus näin vuoden alkuun. Kokkailimme ystäväiseni Elinan kanssa näitä pikkusia siikapoloja tuossa kevään puolella ja mielestämme maut olivat kohdallaan. Postauksen kuvat ovat muuten myös Elinan käsialaa, ja hänen blogiaan voit seurailla täältä.



Raikas Sitrus-Yrttisiika:

(kahdelle)

- 2 pienehköä kokonaista 
ja puhdistettua siikaa
- n. 10 lehteä tuoretta minttua
- muutama oksa tuoretta timjamia
- ½ sitruuna
- ½ lime
- suolaa ja pippuria maun mukaan
- pieni luraus hunajaa




- Pyyhkäise kalat kuiviksi talouspaperilla.
- Vuoraa uunivuoka tai -pelti leivinpaperilla ja aselle kalat sen päälle.
- Mausta ulko- ja sisäpuolet hyvin suolalla ja pippurilla.
- Leikkaa sitruunasta ja limestä ohuita kiekkoja ja asettele ne kalojen sisään.
- Lisää vielä yrtit.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia, tai kunnes liha irtoaa hyvin ruodoista.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti