>

Sidor

maanantai 29. syyskuuta 2014

Hirvikäristys


Syksy tarkoittaa meillä sitä, että ukko lähtee metsään ja toivottavasti tuo sieltä tullessaan jotakin kokattavaa. Tänä syksynä ei ole vielä elukkaa kaatunut, mutta viimevuotista lihaa oli pakkasessa, josta hyvinkin perinteiseen tapaan meidän keittiössä syntyi hirvikäristystä. Tässä siis ohje ukkelini käristykseen. :---)


Hirvikäristys:

(kuudelle)

- 800g hirvenlihaa (jäisenä)
- 1 sipuli silputtuna
- 3 dl tummaa lager-olutta
- 3-4 dl vettä
- suolaa
- mustapippuria
- 50g voita
- 3 kokonaista maustepippuria
- 1 laakerinlehti
- 1 lihaliemikuutio
(- 1 tl hunajaa)

- Vuole jäisestä lihapalasta ohuita siivuja ja paista siivuja voissa silputun sipulin kanssa pannulla.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kippaa ruskistetut lihat ja sipulit kattilaan liemineen päivineen.
- Lisää kattilaan nyt loput ainekset, maista ja anna porista noin tunnin verran.
- Voit välillä lisätä vettä, jos tuntuu että pata meinaa päästä kuivumaan.
- Suurusta kastiketta halutessasi.
- Tarjoa käristys esimerkiksi perunamuussin, puolukoiden ja suolakurkun kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti